Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2009 12:46

Олімпійському чемпіону повернули вкрадені 25 років тому медалі

Олімпійському чемпіону повернули вкрадені 25 років тому медалі

Чемпіону Олімпійських ігор 1960 року з плавання на дистанції 1500 метрів вільним стилем австралійцю Джону Конрадсу повернули золоту медаль, яка була вкрадена у нього в 1984 році. Про це повідомляє AFP. Олімпійську медаль разом з 15-ма іншими нагородами, вкраденими у Конрадса, намагалися продати через інтернет американському колекціонеру.

Колекціонер зв"язався з Конрадсом, щоб дізнатися, чи давав він дозвіл на продаж медалей. Плавець, у свою чергу, зателефонував у поліцію, і охоронці правопорядку вилучили медалі у жінки, яка намагалася їх продати.

Жінка повідомила поліцейським, що вона купила медалі 10 років тому в місті Брібене і думала, що вони підроблені. За даними австралійських ЗМІ, вартість медалей складає більше 86 тисяч доларів США.

За словами представника поліції, Конрадс був у захваті від того, що йому повернули медалі. Плавець був упевнений, що нагороди давно були переплавлені або продані на чорному ринку невідомим колекціонерам. Поліція не буде пред"являти кому-небудь звинувачення в крадіжці медалей, які тепер будуть виставлені в Національному музеї спорту в Мельбурні.

Конрадс на Олімпіаді-1960 в Римі також завоював бронзу на дистанції 400 метрів і в естафеті 4 по 200 метрів. За кар"єру австралійський плавець встановив 26 світових рекордів.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Олімпійському чемпіону повернули вкрадені 25 років тому медалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути