Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2012 11:55

Олімпійська чемпіонка Яна Шемякіна хотіла їхати до Львова у плацкарті
33

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Сьогодні зранку до рідного міста повернулася чемпіонка з фехтування Олімпіади-2012 Яна Шемякіна. Дівчина приїхала поїздом №91 сполучення Київ-Львів. Вона перша вийшла із вагона. На пероні її зустрічали з оркестром та короваєм. Також подарували велику в'язку повітряних кульок національних кольорів. Привітати чемпіонку прийшли рідні, друзі, колеги та посадовці.

"Я приємно здивована таким прийомом. Навіть не могла подумати, що так мене тут зустрічатимуть, - сказала вона. - Здобути олімпійське золото була моя мрія. Мені довго і тяжко прийшлося іти до неї. Але всі мрії збуваються. В Лондоні дуже переживала за медаль. Навіть більше ніж за паспорт. Бо в нас були погані випадки. Тренер постійно наглядав за сумкою, де вона була. Коли їхали до Львова, то закрилися в купе. Правда я хотіла вертатися плацкартом. Але нам двом викупили ціле купе. Всі провідники фотографувалися з нами. Один навіть розплакався".

Навколо Шемякіної зібралося багато пасажирів та зустрічаючих. Вони просили сфотографуватися з спортсменкою та торкнутися на щастя медалі. Також про приїзд спортсменки тричі оголосили по загальній мережі оповіщення вокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це найщасливіший день у моєму житті" - Яна Шемякіна стала чемпіонкою Лондона

"Навіть не знала, що їду в одному поїзді з такою видатною людиною, - розповіла Ніна Ропса. - Бачила, що на пероні оркестр прапори. Але навіть подумати не могла. Хоча дуже дивно, що вона здобула для України таку високу нагороду, а її заставили 8 годин в поїзді калататися додому. Могли вже б і квиток на літак купити".

Після усіх урочистостей Яну Шемякіну на чудо-бусі повезли додому. За її словами, зараз вона планує відпочити у колі сім'ї.

"Наш мер зараз планує зустрітися із чемпіонкою, - сказав заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів. - З нею він обговорить яку і де квартиру вона хоче. Ми були в неї в дома. Її сім'я дійсно потребує покращення житлових умов. Тим паче, Андрій Іванович пообіцяв їй, що якщо буде золота медаль, то буде квартира. Сам він сьогодні не зміг бути присутнім, бо у відпустці".

Зараз ви читаєте новину «Олімпійська чемпіонка Яна Шемякіна хотіла їхати до Львова у плацкарті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути