неділя, 19 листопада 2017 20:11

"Один з грабіжників сказав: "Забий для нас гол "Фіорентині"
10

Лоренцо Інсіньє — один із лідерів “Наполі”
Лоренцо Інсіньє — один із лідерів “Наполі”
Лоренцо Інсіньє — один із лідерів “Наполі”
Лоренцо Інсіньє — один із лідерів “Наполі”
Лоренцо Інсіньє — один із лідерів “Наполі”

"Це була чудова перемога в матчі з хорошою командою. Крім тактики і техніки, для перемоги нам потрібно було грати з серцем і мужньо. І це вийшло.

У цьому сезоні ми можемо досягти великих успіхів і викладаємось повністю. Сподіваюся, цього буде достатньо. Ми не хочемо розчаровувати уболівальників", - говорить нападник "Наполі" Лоренцо Інсіньє після перемоги в матчі серії А проти "Мілана" - 2:1.

Футболіст забив перший м'яч у зустрічі.

Успішна гра Лоренцо Інсіньє за клуб звернула на нього увагу топ-клубів. Зокрема, гравцем цікавилася "Барселона".

"Мені приємні компліменти з боку інших клубів. "Барселона"? Всі мріють про неї, а моя мрія - футболка "Наполі", - сказав Лоренцо.

Нападник не раз доводив, що він командний гравець. Наприклад, Лоренцо Інсіньє, забивши перший гол у ворота "Фейєноорда", підбіг до бровки і попросив футболку свого напарника по атаці Аркадіуша Міліка. Поляк отримав розрив передньої хрестоподібної зв'язки коліна, на відновлення піде близько чотирьох місяців. Майже рік тому, на початку жовтня, у Міліка була точно така ж травма. І Лоренцо Інсіньє таким чином хотів підтримати товариша.

  Лоренцо Інсіньє підтримав партнера по команді Аркадіуша Міліка, коли той отримав важку травму
Лоренцо Інсіньє підтримав партнера по команді Аркадіуша Міліка, коли той отримав важку травму

Але трапився невеликий конфуз. Інший польський футболіст "Наполі" Петр Зелінський помилково спочатку передав Лоренцо свою футболку. Але ситуацію швидко виправили, і задуманий жест вдалося здійснити.

Лоренцо Інсіньє народився в Неаполі 4 червня 1991 року. Пройшов молодіжну школу футбольного клубу "Наполі", після чого підписав з клубом контракт. У січні 2010 року нападник пішов в оренду в команду "Кавезе" з Вищого дивізіону Професійної ліги. Через півроку футболіст повернувся в Неаполь, щоб знову відправився в оренду. Цього разу у "Фоджу". У цій команді Лоренцо Інсіньє по-справжньому засяяв під керівництвом Зденека Земана і мало не вийшов разом з клубом в Серію В.

Через рік Лоренцо Інсіньє відправився в ще одну оренду - в "Пескару". Знову під керівництвом Земана молодий неаполітанець виграв Серію В і вийшов в Серію А. Крім того, за підсумками сезону 2011/12 був визнаний найкращим молодим гравцем першості.

3 травня 2014 року в фіналі Кубка Італії проти "Фіорентини" Лоренцо Інсіньє забив два голи і приніс неаполітанцям національний трофей. За підсумками турніру з трьома м'ячами він також зі своїм одноклубником Хосе Кальєхон став його найкращим бомбардиром.

Лоренцо Інсіньє дебютував у складі молодіжної збірної Італії 6 жовтня 2011 року в матчі проти національної команди Ліхтенштейну (7:2), відзначившись двома точними ударами.

14 серпня 2013 року в товариському матчі проти збірної Аргентини Лоренцо дебютував за збірну Італії, замінивши Клаудіо Маркізіо. У цій же зустрічі він забив свій перший гол за національну команду.

У 2014 році Лоренцо потрапив у заявку збірної на участь в Кубку світу в Бразилії. На турнірі він зіграв в матчі проти збірної Коста-Ріки.

Влітку 2016 року Лоренцо Інсіньє взяв участь в чемпіонаті Європи у Франції. На турнірі він зіграв в матчі проти команд Ірландії, Іспанії та Німеччини.

На Кубку світу-2018 ми не побачимо ні Лоренцо, ні збірної Італії, яка програла в стикових матчах Швеції.

"Шкодую про те, що ми не виступимо на Кубку світу, - цитує Football Italia Лоренцо Інсіньє. - Знав правила команди: футболісти повинні поважати рішення тренера за складом.

Я виконував їх навіть, коли мене випускали на одну хвилину.

Заради збірної Італії я б грав навіть у воротах. Але тренер прийняв інше рішення. Він думав, що ці гравці зможуть вивести збірну на Кубок світу".

Лоренцо Інсіньє за два стики зі Швецією зіграв всього 15 хвилин. І ті - в центрі півзахисту, на нерідний позиції.

Півзахисник збірної Італії Даніеле Де Россі по ходу матчу проти Швеції закликав тренерський склад випустити на поле Лоренцо Інсіньє. На думку досвідченого хавбека, він би зміг допомогти збірній Італії в атаці. У той же час Вентура дав вказівку розминатися і готуватися до можливого виходу на заміну саме Де Россі.

Коли Лоренцо запитали, яку першу пораду він дасть своєму синові, футболіст довго не думав: "Відразу скажу йому, що дуже важливо бути поруч зі своїм народом і залишатися з ним завжди"

У Лоренцо три брата (Роберто, Марко і Антоніо). Всі вони є футболістами. Лоренцо одружений з 2012 року. Разом з дружиною Дженні виховує 2 двох синів - Карміне і Крістіана.

Після перемоги над "Ромою" (1:0) у матчі 8-го туру чемпіонату Італії футболіст заявив, що присвятив свій забитий м'яч дружині.

"Я пишаюся тим, що забив 100-й м'яч за клуб і допоміг команді виграти. Я присвячую цей м'яч своїй дружині, вона попросила мене".

А коли Лоренцо запитали, яку першу пораду він дасть своєму синові, футболіст довго не думав: "Відразу скажу йому, що дуже важливо бути поруч зі своїм народом і залишатися з ним завжди".

У минулому році злочинці пограбували форварда і вимагали у нього забити гол "Фіорентині".

Двоє грабіжників на мотоциклі під'їхали до автомобіля, в якому знаходилися футболіст і його дружина, і, погрожуючи їм пістолетом, відібрали годинник Rolex, діамантовий браслет і 800 євро. Як повідомив Лоренцо Інсіньє, злочинці знали, з ким мають справу. Один з грабіжників сказав йому: "Забий для нас гол "Фіорентині" в понеділок".

Складно повірити, але в молодості цього хлопця кілька місяців освистував весь Неаполь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У житті спортсмену потрібні не тільки гроші і трофеї" - хто такий лідер "Наполі" і збірної Словаччини

Матч Ліги чемпіонів "Наполі" - "Шахтар" відбудеться у вівторок 21 листопада. Початок - 21:45 за київським часом. Наш сайт проведе текстову трансляцію, телевізійну - канал "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Один з грабіжників сказав: "Забий для нас гол "Фіорентині"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути