вівторок, 06 жовтня 2009 17:52

Одесит Саліта проведе бій за звання чемпіона світу WBA

Одесит Саліта проведе бій за звання чемпіона світу WBA

Український боксер Дмитро Саліта, який виступає у ваговій категорії до 63,5 кілограма, проведе бій з чемпіоном світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація) британцем Аміром Ханом.

За словами промоутера Хана Френка Уоррена, чемпіонський поєдинок відбудеться 5 грудня 2009 року в Ньюкаслі, повідомляє інтернет-видання fightnews.com.

Саліта є офіційним претендентом на титул WBA. Уоррен назвав українця серйозним суперником для Хана. За словами промоутера, британець є боксером світового класу і повинен бути готовий до двобоїв із сильними суперниками.

Хан, якому 8 грудня виповниться 23 роки, провів на професійному рингу 22 бої, здобув 21 перемогу (15 - нокаутом) і зазнав однієї поразки. Титул чемпіона WBA він завоював у своєму останньому поєдинку, перемігши в липні 2009 року українця Андрія Котельника.

27-річний Саліта за свою кар"єру провів 31 бій, здобув 30 перемог (16 - нокаутом) і один поєдинок звів унічию. Він є правовірним іудеєм і не може працювати по суботах, тому в цей день тижня виходить на ринг тільки після заходу сонця (титульні бої професіоналів зазвичай проходять по суботах).

Саліта виступає під українським прапором, проте має громадянство США. Він народився в Одесі, але коли йому було дев"ять років, його родина переїхала до США. На рингу Саліта носить прізвисько "Зірка Давида".

Лента

Зараз ви читаєте новину «Одесит Саліта проведе бій за звання чемпіона світу WBA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути