четвер, 30 липня 2020 14:29

Про що говорив Луческу під час своєї першої пресконференції на чолі "Динамо"

Про що говорив Луческу під час своєї першої пресконференції на чолі "Динамо"
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: "Динамоманія" /Ольга Щербицька

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу провів першу пресконференцію на своїй посаді.

Gazeta.ua зібрала головні тези румунського спеціаліста.

Про склад команди. Румунський тренер заявив, що готовий працювати з тими гравцями, які є в команді. У складі зібрано хороших гравців та талановиту молодь. Із кожним гравцем буде індивідуальна співбесіда. Новий тренер хоче змінити психологію футболістів.

Про нових гравців. Луческу хоче зрозуміти потенціал футболіста за перший тиждень роботи, а вже потім думати над посиленням окремих позицій. Через травми зараз у розташуванні тільки 17 польових гравців. Селекційний відділ працює з новачками, це буде точкове посилення команди.

Про розмову з Ахметовим. Луческу мав телефону розмову з власником "Шахтаря" вже після того, як підписав контракт із "Динамо". Ахметов побажав румунському фахівцю успіхів на новій посаді.

Луческу хоче змінити психологію гравців "Динамо"

Про роботу в "Шахтарі". Для Луческу це вже минуле та досвід. Румунський тренер вважає себе професіоналом та готовий повністю віддаватися роботі в новому клубі. До цього має бути готовий кожен спеціаліст. Таке футбольне життя.

Про відмову Олександра Спірідона працювати в "Динамо". Багаторічний артсистем Луческу не зміг увійти у тренерський штаб "Динамо" через сімейні обставини. Співпраця між тренерами припинилася 3 роки тому. Луческу хотів бачити Спірідона в "Динамо", але так склалися обставини, що той не зміг приїхати. Про тиск на нього з боку "Шахтаря" Луческу нічого не знає.

Про роботу помічників. Огнен Вукоєвич займатиметься гравцями середини поля. Олег Гусєв працюватиме з групою атаки. Дієго Лонго відповідатиме за фізичну підготовку і проблеми організації та роботу над зменшенням травми. Луческу приділятиме увагу грі в обороні та контролюватиме всіх помічників. Асистенти нового тренера "Динамо" мають зрозуміти філософію Луческу та його погляд на футбол.

Про роботу з бразильцями. Луческу вважає, що він може ефективно працювати не тільки з бразильськими футболістами. Він був успішним, працюючи з румунами, українцями. Луческу ніколи не ділив гравців за національностю. Бразильські гравці вимагають особливого підходу, тренер має заміняти їм родину.

Про вік. Луческу себе прекрасно почуває та готовий на повну віддаватися роботі. Ніяких проблем не має з тим, що йому вже 75 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому з гравців "Динамо" призначення Луческу піде на користь


Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Перший свій матч румунський спеціаліст на чолі столичного клубу проведе у Суперкубку України проти "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «Про що говорив Луческу під час своєї першої пресконференції на чолі "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути