Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 15:57

Новим президентом польського футболу може стати кум Платіні

Новим президентом польського футболу може стати кум Платіні

Сьогодні в Польщі, яку недавно ледь не позбавили Євро-2012, відбудуться вибори президента футбольного союзу. За прогнозами, перемогу за підсумками голосування 116 делегатів повинен отримати легендарний польський футболіст Збігнєв Бонек, в 1985 році у складі "Ювентуса" виграв Кубок чемпіонів. Як це відіб"ється на сумісному з Україною проведенні чемпіонату Європи?

Нагадаємо, попередній лідер польського футболу Міхал Лісткевіч, разом зі своїм українським колегою Григорієм Суркісом презентували загальний проект двох країн на виборах організатора Євро-2012, місяць тому був усунений зі своєї посади трибуналом олімпійського комітету Польщі.

Лісткевічу ставилося в провину те, що він не зробив адекватних кроків для вирішення проблем корупції - у наших сусідів продовжується скандал, пов"язаний з підкупом суддів і договорняками, в якому замішано більше 150 чоловік: арбітри, президенти клубів, менеджери і навіть члени президії футбольного союзу. Проте після втручання ФІФА і УЄФА, які погрозили забрати у Польщі Євро-2012, Лісткевіча повернули на його посаду.

Проте сьогодні в списку кандидатів на пост президента футбольного союзу Лісткевіча не буде.

"Він десять років був президентом. Вирішив, що достатньо. І не захотів балотуватися на новий термін, - сказав нам керівник польської дирекції Євро-2012 Адам Олковіч, хоча польські журналісти пов"язують це з тим, що Міхал політично вже нікого не влаштовує. - Є четвірка гідних кандидатів, серед яких дві суперзірки, - Бонек і Лято. Бонек - друг Платіні, вони грали разом чотири роки в "Ювентусі", крім того, Збігнєв - хрещений батько для дочки Платіні, а Платіні - для сина Бонека. Це, звичайно, був би позитивний чинник для федерації футболу Польщі. Але подивимося, як проголосують кандидати".

Нагадаємо, УЄФА ще не вирішила, скільки міст України і Польщі приймуть Євро-2012. Не виключено, що це буде два міста з однієї країни, і чотири - з іншої. Чи не виявиться, що виконком УЄФА віддасть перевага Бонеку як куму президента європейського футбольного союзу? "Ні-ні, кума в цьому питанні не буде, - завірив нас Олковіч. - адже це залежить не від президента федерації, а від готовності міст. Я чув думку Суркіса, що, незалежно від стану, бажано, щоб схема була паритетною - 4+4. І я згоден з цим. Ми ж партнери".

Днями ФІФА на $650 млн застрахувала чемпіонати світу 2010 і 2014 років від перенесень місця проведення турнірів. "Я не знаю, чи застрахував УЄФА від такого ризикуЄвро-2012, - говорить Олковіч. - Але до цих пір пройшло 13 Євро і жодного разу не було змін. Завжди організовували чемпіонати в тих країнах, яким спочатку довіряли. А які катаклізми можуть нам перешкодити? Землетруси? На щастя, в нашій зоні їх не буває".

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Новим президентом польського футболу може стати кум Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути