Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2019 20:11

Нігерія перемогла Аргентину та Бразилію на Олімпійських іграх

Нігерія перемогла Аргентину та Бразилію на Олімпійських іграх
Нванко Кану став одним з героїв Олімпіади 1996 в Атланті

Сьогодні у Дніпрі збірна України проведе товариський матч проти збірної Нігерії.Gazeta.ua хоче нагадати про найбільший успіх нігерійців - перемогу на Олімпійських іграх 1996 року в Атланті.

Нігерійська збірна перед початком турніру вважалася темною конячкою. Голландський тренер Джо Бонфрере зібрав для поїздки в Атланту потенційно дуже сильний колектив.

Команда була таким собі сплавом молодості і досвіду. Герої Кубка світу-94 Уче Окечукву, Еммануель Амуніке і Даніель Амокачі (саме ці три гравці переступили поріг в 23 роки) органічно доповнювали таких висхідних зірок, як Августин Окоча, Сандей Оліс, Тарібо Уест і звичайно Нванкво Кану.

В одній групі з "супер орлами" виявилися явні фаворити бразильці, а також збірні Угорщини та Японії.

У першому турі африканці очікувано обіграли угорців. А ось у другому матчі групи трапилася сенсація японці з мінімальним рахунком обіграли бразильців. Матч другого туру з японцями, з урахуванням гри з бразильцями в останньому турі, ставав для "суперорлов" вирішальним.

Гра вийшла вкрай наполегливою. Японці грали дуже організовано і ніяк не хотіли здаватися. Але все ж рівень гравців зіграв вирішальну роль, і на 82-й хвилині Тіджані Бабангіда забив такий потрібний гол. На останніх хвилинах Окоча реалізував пенальті, і нігерійці забезпечили собі вихід в плей-офф.

У матчі з Бразилією єдиний гол Роналдо позбавив "біло-зелених" першого місця в групі.

Нігерія програла Бразилії в групі, але перемогла у півфіналі


Чвертьфінал проти Мексики склався досить буденно: голи Джей-Джея Окоча і Селестина Бабаяро вивели Нігерійців в півфінал на Бразилію.

Матч Нігерія Бразилія по праву входить до "Золотого фонду" світового футболу. Описувати події, а особливо голи, в цьому матчі немає сенсу, не вистачить слів захоплення. Краще просто подивитися:

Героєм матчу природно став Нванкво Кану, який перетворив 2: 3 на користь бразильців, в 4: 3 на користь "супер орлів". Бразильці знову не змогли виграти золото Олімпіади, а Нігерія отримала шанс стати першою африканською збірною, яка виграла серйозний міжнародний турнір.

Але в фіналі чекали Аргентинці, нітрохи не поступалися бразильцям в зірковості складу.

Третього серпня 96-го року свисток П'єрлуїджі Колліни дав старт вирішального матчу літньої Олімпіади. Як і півфінальна гра між Нігерією та Бразилією фінал став чудовим спектаклем.

"Супер орли" знову вирвали перемогу на останніх хвилинах. На голи Клаудіо Лопеса і Ернана Креспо нігерійці відповіли ударами Селестина Бабаяро, Даніеля Амокачі і Еммануеля Амуніке.

Кращим гравцем фіналу, як і всього турніру був визнаний Нванкво Кану, за два дні до фіналу відзначив своє двадцятиріччя. А Амокачі і Амуніке з лишком віддячили головного тренера за те, що з величезного спектру гравців старше 23-х років він взяв в Атланту саме їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пресинг допоміг здобути перемогу: 4 головні висновки після матчу Литва - Україна

Збірна Нігерії тричі перемагала на Кубку Африки з футболу. У 2019 році зайняла 3 місце. На кубках світу максимум доходила до 1/8 фіналу. Матч проти збірної України розпочнеться 10 вересня, о 21. 45.

Зараз ви читаєте новину «Нігерія перемогла Аргентину та Бразилію на Олімпійських іграх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути