Ексклюзиви
пʼятниця, 02 липня 2010 11:37

Нігерія отримала ультиматум від ФІФА

Нігерія отримала ультиматум від ФІФА

Міжнародна федерації футбольних асоціацій (ФІФА) висунула ультиматум керівництву Нігерії, зажадавши протягом 48 годин зняти заборону на участь футбольної збірної у міжнародних матчах, повідомляє AFP.

Цю заборону (на два роки) 30 червня ввів президент Нігерії Гудлак Джонатан після провалу команди на чемпіонаті світу.

Як заявив генеральний секретар ФІФА Жером Вальк, керівництво Нігерії зайшло занадто далеко, і якщо протягом двох днів заборону на участь збірної в міжнародних матчах не знімуть, то Федерація футболу Нігерії буде дискваліфікована. За правилами ФІФА, влада країни не має права втручатися у справи збірної та національної федерації.

На чемпіонаті світу в ПАР збірна Нігерії не змогла вийти в 1 / 8 фіналу, посівши останнє місце в групі В. Нігерійці набрали одне очко, поступившись Аргентині (0:1) та Греції (1:2) і зігравши внічию з Південною Кореєю (2 : 2).

Вальк нагадав, що ФІФА винесла попередження Франції, так як після вильоту команди з ЧС-2010 керівники країни (у тому числі президент Ніколя Саркозі) провели кілька зустрічей з гравцями, тренерами та керівництвом федерації. Незабаром після цього президент Федерації футболу Франції (FFF) Жан-П'єр Ескалетт подав у відставку.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Нігерія отримала ультиматум від ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути