четвер, 07 вересня 2017 18:47

"Нідерланди, Швеція. Про Україну говорити не варто" - експерт оцінив перспективи Зозулі

"Нідерланди, Швеція. Про Україну говорити не варто" - експерт оцінив перспективи Зозулі
Кар'єра Романа Зозулі в Іспанії не склалася через скандал з уболівальниками. Фото: 1927.kiev.ua

Український форвард Роман Зозуля став вільним агентом. Гравець розірвав контракт з іспанським "Бетісом", у складі якого був з липня минулого року. Але закріпитися не зумів, після чого була спроба перейти на правах оренди до "Райо Вальєкано". Однак перехід зірвався через скандал, влаштований фанатами "Райо". Футболіст не грав усю другу половину минулого сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фанати завадили шведському клубу підписати Зозулю

"Однозначно плюс у тому, що Зозуля спробував себе за кордоном. Але йому не пощастило з клубом, - аналізує іспанський період кар'єри українця Сергій Бабарика, оглядач журналу "Футбол". - "Бетіс" - це болото. Команда, яка не ставить перед собою серйозних завдань, постійно бореться за виживання. Манера гри - більше заважати іншим, ніж самій щось створювати. Найважливіші матчі для "Бетіса" - дербі із "Севільєю", коли команда оживає, часом показуючи змістовний футбол. І на цьому все.

Другий мінус - Зозуля потрапив під хвилю плинності на тренерському містку. Наставники постійно змінювалися, і жоден з них не бачив українця навіть як стабільного джокера. Додати до цього ще й постійну схему з одним форвардом. Відхід був абсолютно логічним. І "Райо Вальєкано" саме той клуб, який підходив Роману - команда грає в агресивніший, десь навіть відчайдушний футбол, використовує тактичні маневри. Але втрутився фактор уболівальників", - каже Бабарика.

При цьому вважає, що Примера - не зовсім чемпіонат для Зозулі.

"В Іспанії він швидше вписався б у такі команди, як "Ейбар", "Леванте". Хоча, за великим рахунком, це не його чемпіонат. Роману більше підійшов би, наприклад, середнячок Бундесліги. Він на полі роботяга, а там таких люблять", - зазначає журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанський клуб вибачився перед Зозулею

Він вважає, що на кар'єрі Зозулі не варто ставити хрест.

"Великий плюс у тому, що Роман став вільним агентом і будь-який клуб має можливість будь-якої миті безкоштовно його підписати. Головне, щоб гравець був реально затребуваний із регулярною ігровою практикою. Такі я бачу в чемпіонатах Нідерландів, Бельгії, Швеції. Думаю, ближче до жовтня це питання має вирішитися. Говорити про повернення в Україну зараз не варто. Навряд чи Зозуля знайде тут собі щось цікаве після того, як відчув смак європейського футболу", - резюмував Бабарика.

Раніше "Бетіс" позбавив українця ігрового номера і шафки в роздягальні. Під час міжсезоння Зозуля в цілому відіграв за "Бетіс" 240 хв. і став співавтором забитого гола.

Зараз ви читаєте новину «"Нідерланди, Швеція. Про Україну говорити не варто" - експерт оцінив перспективи Зозулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути