Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2022 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Назви українських міст - замість прізвищ. "Шахтар" зіграв благодійний матч у Греції
7

У суботу, 9 квітня, "Шахтар" провів перший із запланованих благодійних матчів. "Гірники", які буквально кілька днів тому зібралися в Стамбулі, прилетіли до Греції на зустріч з "Олімпіакосом".

Футболісти "Шахтаря" вийшли на поєдинок з прапорами України. На футболках обох команд був напис "Зупиніть війну" (Stop war). Замість прізвищ гравців у "гірників" були назви міст України, які бомбардують рашисти.

На одній із трибун прихильники "Олімпіакоса" розмістили дитячі іграшки в пам'ять про українських дітей, загиблих під час війни з агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" анонсував повернення Ракицького

Фото: Скріншот з трансляції на телеканалі "Футбол 1"

"Шахтар" вийшов на гру експериментальним складом, без легіонерів. Честь клубу захищали молоді українські футболісти на чолі з Тарасом Степаненком, який кілька днів підтримував форму в складі київського "Динамо".

Перший момент створили господарі на 13-й хвилині. Однак Анатолію Трубіну навіть не довелося вступати в гру, адже м'яч пролетів повз ворота. Поперечка врятувала воротаря "Шахтаря" і за кілька хвилин по тому. А от на добивання головою від Тікіньйо Соареса вже ніхто не зреагував - 0:1.

Що українські футболісти далекі від оптимальної форми, показав момент у середині першого тайму. Брак інтенсивних тренувань змусив Юхима Коноплю попросити заміну. Швидше за все, гравця вирішили поберегти, аби уникнути серйознішої травми.

Шанс зрівняти рахунок у першому таймі мав Дмитро Мишньов. Проте пробив точно у воротаря, вийшовши віч-на-віч із ним. Щоправда, "гірник" забіг в офсайд під час передачі, тому гол не зарахували б.

Далі донеччани активізувалися та створили ще кілька нагод. Однак з ударами українських футболістів впорався голкіпер пірейського клубу.

Господарі дозволяли доводити деякі свої атаки до ударів і в другому таймі. Особливо активним був Михайло Мудрик - напевно, головна зірка "Шахтаря" за нинішніх умов. За чутками, керівництво донецького клубу навіть готове відпустити молодого вихованця в іншу команду. Але за гарні гроші.

Вирвати нічию українським "гірникам" так і не вдалося. А "Олімпіакос" не дуже й старався йти в атаку. Порівнювати благодійний матч не доводиться навіть із товариським. Головне - виявити шану та підтримку українському народу. Підсумок - поразка "гірників" 0:1.

Всі кошти, зібрані від цього поєдинку, підуть на підтримку України у війні з Росією.

"Динамо" розпочне серію благодійних товариських матчів 12 квітня зустріччю з варшавською "Легією".

Зараз ви читаєте новину «Назви українських міст - замість прізвищ. "Шахтар" зіграв благодійний матч у Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути