пʼятниця, 30 листопада 2007 13:54

Названо ім"я володаря "Золотого м"яча" - 2007

Названо ім"я володаря "Золотого м"яча" - 2007
В п"ятницю 30 січня італійські ЗМІ повідомили, що кращим футболістом 2007 року за версією авторитетного французького журналу France Football буде визнаний бразилець Кака. Атакуючий півзахисник "Мілана" повинен отримати "Золотий м"яч", що вручається за підсумками опитування журналістів, в найближчу неділю.

Італійським репортерам стало відомо, що представники France Football вже зв"язалися з Кака і попросили його підготуватися до церемонії нагородження. У France Football цю інформацію офіційно не підтвердили, зазначивши лише, що бразилець потрапив в першу десятку за підсумками опитування.

У 2007 році Кака допоміг "Мілану" виграти Лігу чемпіонів. Бразилець став кращим бомбардиром турніру, забивши десять м"ячів. У фінальному матчі з "Ліверпулем" (2:1) Кака організував переможний гол "Мілана", ассистувавши Філіппо Індзагі. У результаті півзахисник був визнаний кращим гравцем Ліги чемпіонів - 2006/07.

Головним конкурентом Кака в боротьбі за "Золотий м"яч" - 2007 є португальський півзахисник "Манчестер Юнайтед" Кріштіану Роналду. Крім того, на попадання в першу трійку претендують аргентинець Ліонель Мессі ("Барселона") і івуарієц Дідьє Дрогба ("Челси"). У десятку кращих увійшли також Сеск Фабрегас, Златан Ібрагимовіч, Андреа Пірло, Робіньо, Франческо Тотті і Руд ван Ністелрой.

До 2007 року володаря "Золотого м"яча" визначали тільки європейські журналісти, які могли голосувати за гравців, виступаючих в європейських клубах. Цього разу число тих, що голосують збільшилося майже в два рази, і на почесний трофей могли претендувати футболісти всіх команд світу.

Офіційне ім"я володаря "Золотого м"яча" - 2007 стане відомо в неділю 2 грудня, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Названо ім"я володаря "Золотого м"яча" - 2007». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути