неділя, 23 січня 2022 18:11

Назвали справжню причину відставки Шевченка із "Дженоа"

Назвали справжню причину відставки Шевченка із "Дженоа"
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Український тренер Андрій Шевчвенко покинув посаду тренера "Дженоа" через конфлікт із генеральним менеджером команди Йоганесом Шторсом.

У тренера та німецького менеджера виникли розбіжності по комплектації команди, розповів головний редактор Corriere dello Sport Іван Дзадзароні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний кандидат Шевченко. Збірна Польщі назве тренера 31 січня

"Нові власники "Дженоа" - компанія 777 Partners - у пошуках нового головного тренера звернулася до засновника та генерального директора Retexo Intelligence Чарльза Гулда. Ця компанія спеціалізується на створенні стратегій та аналітичному аналізі ситуацій у спортивних клубах. Гулд порекомендував генуезцям призначити Андрія Шевченка головним тренером.

Потім 777 Partners перед зимовим трансферним ринком усвідомили, що "Дженоа" не має спортивного директора — і знову звернулися до Чарльза Гулда, який порадив звернути увагу на Йоганнеса Шпорса. Коли ж Шпорс став новим спортдиром "Дженоа", стало зрозуміло, що його погляди на кадрове посилення та розвиток команди загалом не сходяться на Шевченка. На цьому ґрунті між ними стався конфлікт, і один із них мав покинути генуезький клуб. Враховуючи результати "Дженоа" у Серії А, Шевченко не міг похвалитися козирями у рукаві, і був звільнений", - йдеться у повідомленні Corriere dello Sport.

Андрій Шевченко залишився без роботи після відставки із "Дженоа" 15 січня. Тренер протримався на посаді два місяці. Під керівництвом Шевченка "Дженоа" виграв один матч з 11-ти, тричі зіграв унічию та один раз програв.

У 2016/21 роках Шевченко очолював збірну України. Під керівництвом тренера збірна змогла вийти на Євро-202021, де дійшла до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали справжню причину відставки Шевченка із "Дженоа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути