Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2013 16:26

Наталія Водянова презентувала Паралімпійський смолоскип
6

Наталя Водянова є послом зимової Олімпіади в Сочі-2014
Фото: ФОТО: Reuters

Відома модель Наталія Водянова стала обличчям Паралімпійської естафети в Сочі-2014. Вона представила майбутній смолоскип Паралімпійської естафети, розроблений російськими дизайнерами.

Олімпійський і паралімпійський смолоскипи абсолютно ідентичні за формою і розміром, але виконані в різних кольорах, повідомляється в прес-релізі оргкомітету "Сочі-2014". Олімпійський смолоскип виконаний у червоному кольорі, а Паралімпійський - у блакитному, що символізує силу і дух паралімпійського руху.

"Для мене велика честь стати обличчям Паралімпійської естафети Сочі-2014 і представляти саме Паралімпійський смолоскип - символ важливості інклюзивності та безбар'єрного середовища", - написала Водянова у Facebook.

Модель розповіла, що познайомилася торік з декількома паралімпійцями і захоплюється їх силою духу. "Вони демонструють усім нам, що людські сили і можливості безмежні. Хороших всім ігор!" - написала дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факели Олімпіади-2014 в Сочі нагадують перо Жар-птиці

Водянова - посол "Сочі-2014", крім неї смолоскипи майбутньої російської Олімпіади представили Тетяна Навка, Ілля Авербух та Олеся Владикіна.

Президент оргкомітету "Сочі-2014" Дмитро Чернишенко заявив, що смолоскип з'єднує мотиви казок і билин з останніми новинками у сфері дизайну. "Елегантний, неординарний і світлий смолоскип повною мірою уособлює красу і багатогранність Росії", - заявив він.

За задумом дизайнерів, у смолоскипах повинен вгадуватися силует пера жар птиці, що приносить успіх і щастя. Смолоскипи для Сочі-2014 розроблені так, щоб вогонь горів на сильному вітрі і міцному морозі. Вага одного смолоскипа - 1,8 кг, висота - 0,95 м, товщина - 0,54 м. Всього буде виготовлено 14 тис. смолоскипів Олімпійського вогню і більше тисячі Паралімпійського вогню.

Олімпійський смолоскип "Сочі-2014", як стверджують організатори, пронесуть через 2,9 тис. населених пунктів усіх 83 суб'єктів країни 14 тис. факелоносців. Естафета Олімпійського вогню розпочнеться у Росії 7 жовтня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Водянова презентувала Паралімпійський смолоскип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути