середа, 25 листопада 2020 16:21

Найяскравіші та найгучніші перемоги українців у професійному футболі

 

Після Євро-2016, на якому збірна України зазнала гіркої поразки, багато вболівальників засумнівалися в тому, що їхні кумири можуть досягти високих позицій серед європейських клубів. Але ж до цього українські футболісти демонстрували якісно інший рівень гри. Разом з порталом Wearebettors ми пропонуємо вам згадати всі найяскравіші перемоги клубів, які виступають під синьо-жовтим прапором. Наведений нижче перелік - це пряме підтвердження того, що українці можуть виступати на рівні європейців, і навіть перевершувати їх. Хоча для цього часто потрібні надзвичайні зусилля з боку тренера і самих гравців.

"Динамо" - "Реал", ЛЧ-1999 року, рахунок 2:0

Незважаючи на низку невдач киян на початку 90-х, команда виступила на високому рівні як під час відбіркових до ЛЧ, так і в чвертьфіналі, а потім і в півфіналі. Багато в чому це заслуга головного тренера Лобановського. До цього він зміг "сколотити" справжню машину, впроваджуючи нові методики тренувань і створюючи ефективні зв'язки з футболістів. У 1997 році він повернувся до тренувань "Динамо", після чого клуб швидко повернувся в еліту європейського футболу через кілька років відвертого застою.

Під управлінням Лобановського "динамівцям" вдалося прорватися до півфіналу ЛЧ-1999 року, небувале досягнення для киян. Крім "Реалу", клуб розгромив "Арсенал", "Ланс", "Панатінаїкос". Перший матч з іспанцями пройшов внічию. Вже це можна вважати непоганим досягненням. Другий матч завершився перемогою українців, і це заслуга бомбардира Шевченка, який відзначився дублем. Киян вдалося загальмувати лише "Баварії", і то, з великими труднощами. Останній для українців матч в рамках ЛЧ-1999 завершився з рахунком 4:3. Вболівальники були просто в захваті, адже Лобановському вдалося повернути в лад клуб зі славною історією.

Україна - Швейцарія, 1/8 ЧС-2006, 3:0 по пенальті

 

У 2003 році займав посаду головного тренера збірної України посів Олег Блохін. Вихованець Лобановського, і хороший гравець в минулому, він зміг згуртувати команду, що особливо важливо на тлі відсутності яскравих моментів за останні кілька років до цього. Блохін використав схожі методики, що і його наставник, що принесло свої плоди. Після призначення Блохін відразу ж заявив про те, що має намір вивести збірну у фінал ЧС-2006 з першого місця в групі, і це частково справдилося надалі.

До майбутнього чемпіонату команда підійшла з досить непоганим результатом. Збірна залишила позаду Казахстан, Албанію, Данію, зіграла внічию з Грецією, Грузією. На той момент українці стали першою командою з Європи, яка вийшла в ЧС-2006. Блохін повернувся додому справжнім тріумфатором. На тлі цього, подальша перемога над Швейцарією в 1/8 чемпіонату виглядає ще краще.

Основний час матчу обидві сторони відіграли внічию. Українці вибрали стратегію оборони для зустрічі з лідером групи, який раніше залишив позаду аж ніяк не слабку Францію. Швейцарія зробила точно так само. По завершенні основного часу Мілевський, Ребров і Гусєв забили по пенальті. Тоді ж Шовковський завоював свій титул. Він став першим у світі голкіпером, який зберіг свої ворота в повній недоторканності в рамках післяматчевих пенальті.

Зараз ви читаєте новину «Найяскравіші та найгучніші перемоги українців у професійному футболі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути