пʼятниця, 17 квітня 2009 16:14

Найкращій молодий шахіст України втікає в Росію

Найкращій молодий шахіст України втікає в Росію
Схоже, четвертий етап Ґран-прі ФІДЕ, який цими днями проходить у Нальчику (Росія), стане останнім турніром, в якому один із найперспективніших шахістів світу - міжнародний ґросмайстер Сергій Карякін - гратиме за Україну.

Останнім часом у шахових колах ходили чутки, що українець Карякін планує грати за Росію. Про це проінформував журналіст Юрій Васільєв, потім з"явився матеріял Михайла Голубєва, в якому автор - одеський ґросмейстер - підтвердив інформацію в бесідах із Сергієвим батьком - Олександром (той пояснив, що це - не таємниця і що вони вдячні усім, хто допомагав їм в Україні), а також із президентом шахової федерації України Віктором Петровим (той, звичайно, незадоволений тим, що Україна втрачає найкращого молодого гравця, здатного в майбутньому поборотися за світову першість).

Голубєв, зазначаючи, що в Україні немає змоги забезпечити нормальну зарплатню провідним шахістам, наприкінці матеріалу сумно жартує, що коли так триватиме й надалі (вже не грає за команду України экс-чемпіон світу ФІДЕ Руслан Пономарьов, тепер йде мова про втрату Карякіна...), то навіть у нього з"являться шанси потрапити до національної команди.


Довідка від Gazeta.ua:

Сергій Карякін (народ. 12 січня 1990) - український шахіст, наймолодший у світі гросмейстер (став у 12 років).

Сергій Карякін офіційно визнаний книгою рекордів Гіннеса наймолодшим міжнародним гросмейстером. Він отримав це спортивне звання у віці 12 років і 211 днів.

Досягнення:

Олімпійський чемпіон у складі збірної України (2004). Неодноразовий переможець дитячих та юнацьких чемпіонатів світу та Європи. Переможець турнірів: 2001 – Алушта; 2002 – Алушта; 2005 – Вейк-ан-Зее (група В), Кіріші.

На січень 2008 його Рейтинг Ело — 2732 (14 місце у світі).

flickr.com, e3e5.com, chesspro.ru

Зараз ви читаєте новину «Найкращій молодий шахіст України втікає в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути