четвер, 17 листопада 2016 12:53

Найкращий молодий футболіст України грає в "Олександрії"

Форварду "Олександрії" Роману Яремчуку вдалося перервати гегемонію Віктора Коваленка і стати найкращим молодим футболістом України місяця. Вихованець львівського футболу і академії "Динамо" у жовтні забив 5 м'ячів у чотирьох матчах, зокрема по два - "Дніпру" і "Ворсклі" в УПЛ, ще один - "Шахтареві" в Кубку України. У поєдинку проти полтавців він оновив рекорд швидкострільності чемпіонату України, забивши на 8-й сек.

Цього виявилося недостатньо, щоб отримати запрошення до національної збірної України. Швидше за все, взимку він повернеться до Києва і на зборах отримає можливість знову поборотися за місце у "Динамо".

Головним конкурентом Яремчука в опитуванні був захисник Едуард Соболь із "Зорі", який грає у національній команді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Циганков став найкращим юніором місяця в Україні

Віктор Коваленко виявився третім. У жовтні він зазнав травми і в цілому відіграв недостатньо яскраво. Замкнули топ-п'ятірку форварди молодіжної збірної Андрій Борячук ("Шахтар") та Артем Бесєдін ("Динамо"), який у листопаді встиг дебютувати і в національній команді.

Варто зазначити прогрес Ігоря Харатіна ("Зоря"), якого завжди вважали дуже перспективним півзахисником, але тільки зараз він почав підтверджувати видані йому ще за часів гри за юнаків "Динамо" аванси. Юрій Вернидуб готовий подарувати українському футболу ще одного сильного і нестандартного виконавця.

 

Щомісячні опитування - це відбірковий раунд перед фіналом за підсумками всього року. 2016-го до вікової категорії U-21 премії "Золотий талант" належать українські футболісти 1995-1996 років народження.

Премію "Золотий талант" вручають четвертий рік. 2013-го найкращим футболістом України в категорії U-21 визнали Івана Ордеця. 2014-го перемогу святкував Руслан Малиновський, а 2015-го - Іван Петряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роман Яремчук забив найшвидший гол в історії чемпіонатів України

Зараз ви читаєте новину «Найкращий молодий футболіст України грає в "Олександрії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути