четвер, 06 серпня 2020 21:00

Найкращий бомбардир Європи міг проспати виїзд на гру

Найкращий бомбардир Європи міг проспати виїзд на гру
Чіро Іммобіле став найкращим бомбардиром Серії А минулого сезону. Фото:Reuters

29-річний італієць Чіро Іммобіле став володарем "Золотої бутси-2020". Він забив 36 м'ячів у серії "А", де грає за "Лаціо". 14 з них з пенальті. Повторив рекорд результативності, встановлений тодішнім форвардом "Наполі" Гонсало Ігуаїном чотири роки тому.

Нападник "Лаціо" - головний бомбардир в топчемпіонатах Європи. Іммобіле зміг перервати гегемонію тріо Кріштіану Роналду, Ліонеля Мессі та Луїса Суареса.

Велике значення для цього нападника мала в цьому сезоні підтримка партнерів. Складається враження, що Чіро знайшов свою команду. Йому дуже зручно грати маючи такого асистента, як Луїса Альберто, - каже італійський футбольний скаут Алекс Великих. - Я особисто познайомився з ним під час роботи тренером в Академії "Гроссето". Там й грав і мій син. Іноді футболістів Академії викликали для подачі м'ячів під час матчів дорослої команди, тому супроводжував сина на стадіон та залишався дивитися матчі, а після забирав. Одного разу ми поїхали після гри в клубний магазин "Гроссето", щоб купити синові нові щитки. Перетнулися там з Іммобіле. Він давав промоційне інтерв'ю.

Була в нього така собі нахабність, така самовпевненість, яка притаманна саме голеадорам

Скажу відверто, слухаючи його відповіді, тоді, я не думав що цей гравець дійде до ролі основного форварда збірної Італії. Але бачив: цей хлопець буде забивати м'ячі. Була в нього така собі нахабність, така самовпевненість, яка притаманна саме голеадорам.

Чіро з юних років забивав багато, й в молодіжних командах "Ювентуса" в чемпіонаті й на усіляких турнірах й потім граючи вже по орендах.
Наступний раз вживу я побачив Чіро вже під час його виступів за "Дженоа", й моєї роботи у "Сієні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Роналду і не Мессі: в Європі визначився найкращий бомбардир сезону

Цікава історія, це був сезон 2012/13, я працював у "Сієні" й відповідав в тому числі за координацію роботи з гостьовою командою. Коли гостьова команда виїжджала з готелю до стадіону "Сієни", це буквально 200 метрів відстані, як правило багато вболівальників бігли брати автографи, а клубні робітники організовували цей процес з дозволу гостей. Моїм завданням був супровід тренерів, аби їм не заважали. Зазвичай вони заходили першими, а потім йшли гравці й тоді йшли вболівальники.
Так ось, з "Дженоа", за яку тоді грав Чіро, вийшла кумедна історія. Все було як завжди^ подали автобус, вийшли тренери, я з ними, потім дали дозвіл підходити вболівальникам за автографами й почали виходити гравці з готел. до автобуса. 5 хвилин, двері зачинилися й почав автобус рухатися, я знаходився на вулиці біля готелю, коли несподівано автобус зупинився й почав давати задній хід. З автобуса вибіг адміністратор команди, й запитав мене? чи бачив я Іммобіле. Я сказав, що ні. Він піднявся в готель, й через 7 хвилин вийшов з Чіро, який, як виявилося, просто проспав від'їзд на гру.

Іммобіле – форвард суто для внутрішнього користування. За кордоном не зміг себе проявити ані у німецькій "Боруссії" з Дортмунду, ані в іспанській "Севільї"


Зараз ви читаєте новину «Найкращий бомбардир Європи міг проспати виїзд на гру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути