неділя, 09 квітня 2017 14:33

Найкраще виступив Гвоздик – підсумки українського боксерського "вторгнення"

Найкраще виступив Гвоздик – підсумки українського боксерського "вторгнення"
Ломаченко, Усик і Гвоздик перемогли у США

Недільного ранку в американському місті Оксон Гілл відбувся історичний боксерський турнір: головними фігурами були українці. В рамках одного шоу, трансльованого на американському телеканалі НВО, Василь Ломаченко та Олександр Усик захистили титули у першій легкій і першій важкій вагових категоріях відповідно. А Олександр Гвоздик зробив один із заключних кроків до чемпіонського поєдинку у напівтяжкій вазі.

Gazeta.ua виділяє ключові деталі події, яку в Штатах назвали "Ukrainian Invasion" – "Українське вторгнення".

Без інтриги

Українці перемогли впевнено. Боъ не мали особливої інтриги. Гвоздик швиденько знищив свого суперника, Ломаченко – декласував і лише Усик повозився з ним усю 12-раундову дистанцію.

Найкращим був Гвоздик

Харків'янин нокаутував кубинця Юніескі Гонсалеса в третьому раунді. Спершу відправив його у флеш-нокдаун, а після того, як почав забивати, кут суперника викинув рушничок. Добротний і міцний боєць програв достроково уперше в кар'єрі. Раніше його не змогли "звалити" ані екс-чемпіон світу з Канади Жан Паскаль, ані наш В'ячеслав Шабранський. Гвоздик дозрів до великих боїв. Імовірно, тепер проведе "елімінатор" проти американця Джо Сміта-молодшого за право позмагатися за титул WBC.

Ломаченко куражився і феєрив

Найкращий український боксер Василь Ломаченко піднявся на такий рівень, що не помітив у рингу екс-чемпіона світу, №2 рейтингу WBO, американця Джейсона Сосу. Вдруге поспіль Василь заставив здатися своїх суперників через безперспективність і неможливість щось протиставити чемпіону. Українець показав найвищу майстерність і красу боксу, свій унікальний Hi-Tech-стиль. В цій вазі Василеві робити нічого. Очікувати, коли мексиканець Орландо Салідо або чемпіони за іншими версіями погодяться на бій – занадто велика розкіш і невиправдана трата часу. Треба переходити в наступну вагову категорію, де його чекають мегафайти проти американця Майкі Гарсії, Хорхе Лінареса з Венесуели і Террі Фленегена з Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко, Усик і Гвоздик перемогли у США

Усик розтягнув задоволення

Олександр Усик завдав першої поразки американцеві Майклу Гантеру. Чотири раунди призвичаювався до його манери, після чого взяв під контроль хід і темп бою. Для більшої ефектності мусив підтиснути і нокаутувати суперника у 8-9 раундах. А так, трохи невиправдано затягнув бій. Добре, що в 12 раунді відправив суперника у нокдаун, але нокаутувати не вистачило часу і сил. Бій показав, що в найближчі 2-3 роки Усику переходити у надважку вагу не варт. Ані атлетично, ані в ударній потужності скласти конкуренцію супертяжам він не в стані. Та й в крузервейті зараз є з ким боксувати. Ця вага за сузір'ям яскравих бійців нині не поступається жодній іншій. Наступний бій Усика планується влітку на одному із стадіонів України.

Загалом "український вечір" боксу в США вдався. І це тільки перша ластівка. Маємо надію, надалі наші боксери будуть збирати в Мецці боксу більші, ніж 3,5-тисячна арена у Оксон Гіллі.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще виступив Гвоздик – підсумки українського боксерського "вторгнення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути