пʼятниця, 17 березня 2017 18:04

"Треба відкинути будь-які ілюзії щодо патріотизму футболістів" - експерт про Тимощука

"Треба відкинути будь-які ілюзії щодо патріотизму футболістів" - експерт про Тимощука
Тимощук підписав контракт з "Зенітом" на 2 роки. Фото: fc-zenit.ru

Тренер і футбольний експерт Олег Федорчук прокоментував входження екс-футболіста збірної України Анатолія Тимощука до тренерського штабу російського "Зеніта". Там він працюватиме асистентом головного тренера команди Мірчі Луческу. Контракт підписав на 2 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимощук відправляв своїх дітей до психіатра і не хотів їхати до бійців АТО

"Я не здивований, оскільки в футболі понад 40 років. І добре знаю, хто такі футболісти, як і в якому середовищі їх виховують. Шукати там якісь глибинні пізнання і патріотизм дуже складно. Ситуація така, яка є - Анатолій зробив свій вибір. Нам же всім треба відкинути будь-які ілюзії і дивитися за вчинками, а не за красивими словами й жестами. Особисто для мене це - чергове розчарування. Дуже шкода, що досить багатий і самодостатній спортсмен не може вибрати для себе якусь ідеологічну основу. Я розумію людей, які їдуть заробляти, щоб прогодувати сім'ю. Але це не той випадок. І що особливо дивно - людина народилася в Західній Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АТО загинув боєць з родини футболіста Тимощука

Досить згадати, як свого часу тенісист Горан Іванішевич, футболісти Звонімір Бобан і Роберт Просінечкі захищали Хорватію. А в нас я не пам'ятаю, щоб хоча б один футболіст пішов добровольцем або на Майдан вийшов. Виняток - Роман Зозуля, ми всі знаємо про його підтримку нашої армії. А так вболівальники є набагато патріотичнішими - і на фронті, і населенню допомагають. А спортсмени - це чисто заробітчани", - каже Олег Вікторович.

Анатолій Тимощук минулого місяця завершив кар'єру, а також отримав тренерський диплом категорії PRO. Тимощук народився 30 березня 1979 року в Луцьку. Вихованець місцевої "Волині". Кольори "Зеніту" він захищав з 2007-го по 2009-й і з 2012-го по 2015-й. Також він виступав за донецький "Шахтар", мюнхенську "Баварію" і казахстанський "Кайрат".

У складі національної збірної України брав участь у фінальній частині Кубка світу-2006 і чемпіонатів Європи-2012 і 2016. Всього за "синьо-жовтих" провів 144 матчі, в яких відзначився 4 голами.

Зараз ви читаєте новину «"Треба відкинути будь-які ілюзії щодо патріотизму футболістів" - експерт про Тимощука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути