Ексклюзиви
четвер, 28 червня 2012 17:54

Національний стадіон у Варшаві назвуть іменем Казимира Гурського

Національний стадіон у Варшаві назвуть іменем Казимира Гурського
Казимир Гурський - один з найвидатніших футболістів і тренерів в історії польського футболу ФОТО: mmwarszawa.pl

Сьогодні польський Парламент на підставі одностайного голосування ухвалив рішення про надання Національному стадіону у Варшаві імені Казимира Гурського, легендарного тренера польської національної збірної з футболу. Резолюцію підготував парламентський комітет з фізичної культури і спорту.

"Сейм, висловлюючи вдячність і повагу Казимирові Гурському, найвідомішому тренеру в історії польського футболу, надає Національному стадіону Варшави його ім'я", - говориться в резолюції.

Урядовці вважають, що саме сьогодні, коли у Варшаві буде зіграно останній матч Євро у Польщі це гарний час для вшанування пам'яті найвидатнішого польського тренера.

"Ми дожили до цієї важливої дати. Ми вдячні тренеру Гурському – це данина його пам'яті і його досягненням. Я думаю, що особливо зараз, під час Євро нам не вистачає людини, яка змінила б обличчя польського футболу і думку про нього. Ми сумуємо за ним" - заявив Леслав Чьмікєвіч, підопічний тренера Гурського.

Казімєж Гурскі був польським футбольним тренером і футбольним діячем. В молодості він грав у футбол на позиції нападника. В 1970-1976 він був тренером польської збірної, яка перемогла на Олімпійських іграх в 1972 році і досягла фіналу в Олімпійських іграх в 1976 році, а також повернулась зі бронзовою медаллю (третє місце) з чемпіонату світу з футболу в 1974 році.

З 1986 року він працював у Польській асоціації футболу, в 1991-1995 роках він був її президентом. У розділі "Футбол" журналісти визнали його кращим польським тренером ХХ століття. Він помер 23 травня 2006 року у Варшаві.

Зараз ви читаєте новину «Національний стадіон у Варшаві назвуть іменем Казимира Гурського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути