Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2019 12:51

"Спостерігати за грою Зінченка – суцільне задоволення" – українська преса

"Спостерігати за грою Зінченка – суцільне задоволення" – українська преса
Мораєс не зумів реалізувати рідкі нагоди й травмувався

Українська преса проаналізувала вчорашню нічию збірної України проти команди Нігерії.

Соболь раз за разом програвав дуелі Чуквезе (а що було б проти Салаха?), Караваєв не краще діяв проти Калу, у зіткненні з яким і привіз пенальті, – пише "Трибуна". Від розгубленості, бувало, губили позиції Матвієнко та Бурда. Це зовсім не було схоже на гру одного з найкращих захистів у відборі на Євро-2020.

Тому нічого дивного, що ще до перерви наша збірна дозволила аж 8 ударів у створ воріт Луніна. На щастя, Андрій провів класний матч, видавши 7 сейвів. Можемо дозволити собі порадіти, бо на відміну від позиції опорника, місце у воротах у нас точно залишиться в надійних руках після відходу П'ятова.

Ми точно не заслужили програти цей поєдинок, зважаючи на другий тайм. Тим паче, йти з поля без забитих голів. На щастя, вчасно подумав про день народження матері Зінченко й ефектно один рухом розібрався з захистом Нігерії після прострілу Караваєва. Другий гол передачею на Яремчука зробив Марлос, який і в першому м'ячі взяв участь – саме він віддав передгольовий пас".

Якби Коваленко віддав таких передач кілька, тоді він був би Олександром Зінченком

"Коваленка треба розвивати саме як гравця креативного плану, – стверджує УА "Футбол". Задатки є. І, попри шквальну критику, яка обрушилася на Віктора після вчорашнього поєдинку, треба відзначити один позитивний момент – його гросмейстерську передачу від центру поля на правий фланг на Караваєва, коли Олександр прострілював далі на Циганкова і Мораєса. То був шикарний пас. Проблема в тому, що то був епізод лише миттєвого прозріння.

Якби Коваленко віддав таких передач кілька тоді, він був би Олександром Зінченком. Футболіст "МанСіті" вкотре продемонстрував свій високий футбольний інтелект. Олександр навіть не намагався вв'язуватися з нігерійцями в боротьбу. Він намагався хитрувати (у доброму значенні цього слова) за рахунок вибору позицій, переміщень і непередбачуваних передач (чого вартий хоча б "черпачок" на Ярмоленка, після якого ледь не забили Яремчук або Циганков)".

"Гра з Нігерією оголила нашу стару хворобу - дуже слабку гру в обороні, в єдиноборствах, у грі один в один. Ми погано вміємо захищатися, коли немає поруч партнера, немає страховки. Один в один ми програємо. На жаль, це наш бич", - пише Олександр Сопко на "Териконі".

Перший тайм у виконанні збірної України - один із найгірших перфомансів "синьо-жовтих" у цьому сезоні, - стверджує footboom.com. До середини тайму наша команда програвала за всіма основними показниками, включаючи володіння м'ячем (47% на 53%), удари по воротах (6/3 проти 13/8), небезпечні моменти і, що найважливіше, забиті м'ячі. Українці мали величезні проблеми в центрі поля, а Івобі просто розривав нашу середину і створював момент за моментом.

Спостерігати за грою Олександра Зінченка в національній збірній - суцільне задоволення, - стверджує видання "Спортарена". Швидкість прийняття рішень і бачення поля Зінченко є топовими для України. Головне, сам футболіст показує: він готовий робити різницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдала кінцівка гри команди Шевченка: головні висновки матчу Україна — Нігерія

Наступну гру збірна України зіграє вдома 11 жовтня проти збірної Литви.

Зараз ви читаєте новину «"Спостерігати за грою Зінченка – суцільне задоволення" – українська преса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути