пʼятниця, 07 вересня 2012 17:40

На місці загибелі "Локомотива" відкрили меморіал у пам'ять про гравців

На місці загибелі "Локомотива" відкрили меморіал у пам'ять про гравців
Меморіал відкрили у річницю загибелі "Локомотива" ФОТО: rsport.ru

Меморіал у пам'ять загиблих хокеїстів ярославського "Локомотива" відкрився у річницю загибелі команди на місці катастрофи літака на березі річки Туношонка.

У п'ятницю в Ярославлі проходять траурні заходи, приурочені до річниці авіакатастрофи, що забрала життя гравців хокейного "Локомотива".

За інформацією обласного уряду, основою меморіалу став камінь, на якому лежав фюзеляж розбитого літака. На дев'ятий день загибелі команди його підняли з води і встановили на ньому мармурову табличку з іменами загиблих хокеїстів. Зараз цей камінь піднятий на постамент з чорного мармуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Ярославлем розбився літак Як-42 з хокейною командою "Локомотив": 43 жертви

Територія перед ним викладена плиткою і обгороджена бетонним парканом, стилізованим під борт хокейного майданчика. По периметру "борта" висаджені чотирнадцять туй.

Неподалік від дерев'яного хреста з іменами загиблих, встановленого на місці трагедії за ініціативою Ярославської єпархії, зведена арка. Усередині арки споруджений гранітний хрест висотою 2,7 метра і вагою близько трьох тонн. Спуск до річки, до того місця, де лежав фюзеляж, облаштований, щоб люди могли покласти квіти на воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В авіакатастрофі Як-42 під Ярославлем загинули три українця - МЗС

Проект меморіалу був узгоджений на початку серпня, і відразу ж почалася його реалізація. Вартість робіт склала близько 20 мільйонів рублів. Це консолідована сума - кошти виділяли і уряд області, і вболівальники, і родичі гравців, і хокейний клуб.

Вдень по вулицях Ярославля пройшов "Марш тиші" від скверу на Московському проспекті до льодового палацу "Арена-2000". Вечірню програму траурних заходів закриє матч ветеранів збірних СРСР і Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа Як-42: хокеїст, що вижив, отримав 90 % опіків тіла

Літак Як-42, на якому летіли гравці "Локомотива", розбився 7 вересня 2011 в Ярославській області. З 45 людей, які знаходилися на борту, в живих залишився тільки бортінженер Олександр Сизов. Майже всі хокеїсти і співробітники клубу загинули безпосередньо під час аварії літака. Останнім 12 вересня від опіків помер нападник "Локомотива" Олександр Галімов.

Зараз ви читаєте новину «На місці загибелі "Локомотива" відкрили меморіал у пам'ять про гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути