понеділок, 11 грудня 2017 16:30

"Може позбавити простору" - експерт про суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

"Може позбавити простору" - експерт про суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів
"Шахтар" вже вибивав "Рому" в плей-оф Ліги чемпіонів. Фото: ua-football.com

"Шахтарю" дізнався сьогодні суперника в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Донеччанам належить битися з італійською "Ромою". Римляни виграли групу С - з "Челсі", "Атлетіко" і "Карабахом".

"Сьогоднішня "Рома" трохи слабша за "Наполі", від якого в Серії А відстає на 4 очки, - характеризує суперника донеччан Сергій Шевченко, оглядач чемпіонату Італії в журналі "Футбол". - Новий тренер Еусебіо Ді Франческо докорінно перебудував гру команди. Якщо навесні за Лучано Спалетті римляни грали в контроль м'яча, то тепер сповідують вертикальний футбол. Крім того, стали надійніше грати в захисті. Цей момент якраз дуже незручний для "Шахтаря", сила якого в бразильській групі атаки. Але для такої гри "Рома" може позбавити простору. Плюс скористатися проблемами донеччан в обороні, особливо на правому фланзі. Щоб розраховувати на успіх, "Шахтареві" треба змусити грати "Рому" в незвичний для неї футбол, який він сам не любить - зламати щільний захист суперника. Подивимося, наскільки це вдасться, враховуючи старт сезону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" підписав бразильця на проблемну позицію

1-й матч "Шахтар" проведе в Харкові 21 лютого. Гра-відповідь - 13 березня в Римі.

"Шахтар" востаннє грав в плей-офф Ліги чемпіонів в сезоні 2014/15. Тоді донеччанам в 1/8 фіналу дісталася в суперники "Баварія", якій "гірники" поступилися за сумою 2 матчів (0:0, 0:7).

"Шахтар" раніше вже грав з "Ромою" на стадії плей-оф Ліги чемпіонів у сезоні 2010/2011. За сумою 2 матчів 1/8 фіналу донеччани вибили римлян з турніру (3:2 перемога в гостях і 3:0 вдома).

Зараз ви читаєте новину «"Може позбавити простору" - експерт про суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути