Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2020 23:23

Каштру прокоментував перемогу над "Реалом"

Каштру прокоментував перемогу над "Реалом"
Каштру може вважатися фахівцем із "Реала". Фото ФК "Шахтар"

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру прокоментував перемогу над "Реалом" (2:0) в Лізі чемпіонів.

- Як вам вдалося двічі обіграти "Реал"?

Стратегія була схожа на ту, що була і в матчі 1-го туру з "Реалом". Ми прекрасно знали, що "Реал" буде шукати перемогу. Якби ми програли, то було би дуже складно. Спочатку ми спробували вгамувати натиск "Реала", блокувати фланги і контролювати повітряний простір і можливі подачі з флангів. На щастя, все пройшло добре. У футболі немає секретів. Найбільший секрет - це щиро працювати, іноді проходячи через дуже великі складнощі, що і відбувається останнім часом. Ми завжди розуміли, в який момент ми живемо, яка нестабільність навколо нас. Незважаючи на те, що команда показувала деяку втому, ми знали, що ця нестабільність дуже часто призводить нас до дуже хороших і менш успішних речей. І сьогодні ці моменти відбувалися.

Перший тайм вийшов не таким, як ми передбачали і хотіли. Ми неправильно займали деякі позиції, помилялися. У перерві постаралися це скорегувати. Нам потрібно було при наших розіграшах від воріт трохи більше відтягувати назад наших крайніх захисників і випускати вперед вінгера. Нападник також повинен був сідати трохи ближче при початку атаки. Тоді ми знали, що у наших півзахисників буде більше простору в ширину від півзахисників "Реала". Це зона була вільна. У другому таймі ми змогли все це скорегувати і створили кілька моментів, які призвели до голів, і анулювали гольові моменти "Реала".

Це показує, що секретів немає. Все дуже прямолінійно вже і до матчу, але ось проти "Боруссії" нічого не вийшло. Ця команда в обох матчах була кращою, ніж ми. А з "Реалом" це спрацювало, з цією командою ми били краще. З чотирьох таймів з "Реалом" нам вдалися два тайми в Мадриді і другий в Києві. В Україні в першому таймі "Реал" був кращим, ніж ми.

- Дентіньо і Соломон, що вийшли на заміну, забили, а Майкон зробив асист.

Нам потрібно було освіжити команду. Тайсон був травмований деякий час, ми помітили, що він трохи втрачає свою енергію і почав помилятися у своєму позиціонуванні. Незважаючи на це, Тайсон - гравець, який завжди енергійний, завжди багато хоче показати на полі, але він людина. Через паузи, через які він пройшов, ми знали, що 90 хвилин він може не витримати. А нам потрібен був той же темп. При обороні Тайсон, Коваленко і Матвієнко були трикутником, який повинен був демонструвати оборонну динаміку на фланзі. Коли займалися неправильні позиції, це провокувало Коваленка і Матвієнка, ставило перед ними деякі складності. Там нам потрібен був гравець, який би і атакував, і оборонявся. Тайсон добре діяв в обох моментах, але коли ми його міняли, він вже трохи помилявся.

У Соломона була величезна кількість матчів за "Шахтар" і за збірну. Він не зміг би відіграти 90 хвилин. Він став хорошою опцією замість Тайсона. Майкон - гравець, який дуже безпечний на початку атаки. Він дуже чисто знаходить лінії передач. Соломон зміг забити так, як він це часто робить на тренуваннях: завівши в середину, пробити на ближню штангу. Це його якість, яку сьогодні він дуже ефективно проявив на полі. Коваленко також показав цю втому, але ми нічого не хотіли міняти по стратегії на гру. Хлопці вийшли на ті ж позиції, з тими ж завданнями, і виконали їх.

Сьогодні і завжди я вітаю своїх гравців, тому що знаю, наскільки вони щиро віддаються грі. Але іноді не вітаю, коли ми поступаємося або граємо внічию. Мої хлопці дуже багато працюють і багато жертвують собою. Протягом довгого часу вони працюють без паузи, з постійними матчами. Вони фантастичні.

- Які турнірні перспективи "Шахтаря"?

- Ой, не зараз. Я залишу ЛЧ на кілька днів. Зараз моя голова повністю буде зайнята "Минаєм". ЛЧ щойно закінчилася, далі "Минай", - сказав Каштру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Шахтар" переміг "Реал"

Наступну гру в Лізі чемпіонів "Шахтар" зіграє в гостях проти "Інтера" наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «Каштру прокоментував перемогу над "Реалом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути