вівторок, 23 липня 2013 15:16

Мокрі та стрункі дівчата вразили гнучкістю на чемпіонаті світу у Барселоні
30

Фото: ФОТО: Reuters

У Барселоні триває 15-й чемпіонат світу з водних видів спорту. Турнір проходить з 19 липня по 4 серпня 2013 року.

22 липня був розіграний комплект нагород з синхронного плавання в технічній програмі груп. Українки Лоліта Ананасова, Олена Гречихіна, Ганна Клименко, Катерина Рєзнік, Олександра Сабада, Катерина Садурська, Анастасія Савчук і Ганна Волошина завоювали бронзу, набравши 93,300 бала.

Чемпіонками світу стали російські спортсменки (96,600). Срібло в активі господарок чемпіонату - іспанських синхроністок (94,400).

Синхронне плавання — жіночий водний вид спорту, пов'язаний із виконанням у воді різноманітних фігур під музику. Синхронне плавання — один з найбільш витончених та елегантних серед усіх видів спорту. Однак, незважаючи на легкість, він є вельми вимогливим. Спортсменки зазнають серйозних фізичних навантажень, їм потрібно володіти не тільки витривалістю, але і гнучкістю, витонченістю, відточеною майстерністю і винятковим контролем дихання.

Спочатку відоме як водний балет, синхронне плавання з'явилось у Канаді у 1920-ті роки. У наступному десятилітті воно поширилося й у США.

Змагання складаються із технічної (обов'язкової) та довгої (довільної) програм. У першому випадку спортсменки виконують певні елементи у встановленому порядку. У довгій програмі ніяких обмежень на музичну чи хореографічну композиції немає. Суддівські оцінки у синхронному плаванні схожі на оцінки у фігурному катанні.

Починаючи із Олімпійських ігор 2000 року розігруються два комплекти нагород - серед дуетів та у командних змаганнях.

Зараз ви читаєте новину «Мокрі та стрункі дівчата вразили гнучкістю на чемпіонаті світу у Барселоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути