неділя, 29 січня 2023 03:16

Спецтема: Війна Росії проти України

МОК готовий розтоптати могили вбитих Росією - Кулеба

МОК готовий розтоптати могили вбитих Росією - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував позицію Міжнародного олімпійського комітету. Фото: eastnews.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував позицію Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Комітет хоче допустити російських та білоруських спортсменів на майбутні літні ігри 2024 року у Парижі та зимові ігри 2026 року у Мілані.

Кулеба заявив, що таким чином МОК намагається приховати воєнні злочини РФ, пише Ліга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може бойкотувати Олімпіаду через проросійську позицію МОК

"Зусилля МОК приховати воєнні злочини Росії – свідчення того, наскільки далекі олімпійські боги від реальності. МОК готовий розтоптати могили тисяч невинних людей, яких убили і вбивають росіяни", – заявив Кулеба.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах висловився за повернення російських спортсменів у світовий спорт.

"Відсторонення спортсменів на підставі їхнього паспорта не відповідає цінностям і місії Олімпійської хартії. Окремі спортсмени не повинні зазнавати дискримінації шляхом виключення, навіть якщо країни перебувають у конфліктному стані", - сказав Бах.

Президент України Володимир Зеленський запросив Баха відвідати Бахмут, щоб переконатися у тому, що спорт не може залишатися нейтральним.

Зеленський опублікував фото українських спортсменів посеред розбомблених спортивних комплексів та стадіонів. "Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному. Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху", – вказав Зеленський в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «МОК готовий розтоптати могили вбитих Росією - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути