середа, 19 січня 2022 20:55

Миколенко, Лєднєв та інші. "Динамо" організувало грандіозний зимовий розпродаж

Миколенко, Лєднєв та інші. "Динамо" організувало грандіозний зимовий розпродаж
Фото: ФК "Динамо"

Київське "Динамо" у нинішнє зимове міжсезоння влаштувало грандіозний розпродаж.

І враховуючи те, з якою швидкістю "динамівці" знаходять собі нові клуби, або їм їх знаходять, можна сміливо говорити, що підхід головного тренера Мірчі Луческу дуже подобається власникам клубу Ігорю і Григорію Суркісам.

Усе почалося з того, що перед стартом нинішнього сезону скасували молодіжний чемпіонат України U-21, внаслідок чого багатьом футболістам довелося шукати нові виклики і нові клуби. І це стосується не тільки "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У шкіряній папці у сейфі лежить" - захисник "Динамо" розповів, що брати Суркіси подарували йому на весілля

Минулого літа наставник "Динамо" U-21 Юрій Мороз очолив "Чорноморець", після чого велика кількість "динамівців" відправилася в оренду в одеський клуб.

Це, звичайно ж, не сподобалося фанатам "моряків". "Динамо" - найголовніший їхній ворог на території України. А тут такі незрозумілі зміни. Відповідно вони створювали всілякі ексцеси проти команди, щоби показати своє невдоволення.

Зверху десь хтось почув молитви фанатів "Чорноморця". Команду очолив Роман Григорчук. Проте і це не особливо допомогло одеситам. Новий наставник однак вирішив узяти на збори "динамівців" Георгія Цитаішвілі, Миколу Михайленка, Крістіана Біловара, Дениса Кузика, Мохаммеда Кадірі та Владислава Ваната. Воротар Владислав Кучерук також залишається у таборі "моряків", хоча отримав травму.

Згодом до них приєднався ще й Назарій Русин, який останні пів року провів в оренді в СК "Дніпро-1".

В луганську "Зорю" відправилося відразу троє "динамівців". Причому Юрій Тлумак, Данило Скорко і Євген Смирний уклали довгострокові контракти, а не орендні угоди. Тобто на це тріо "Динамо" вже не розраховує.

"Динамо" позбувається гравців, які не дотягують до рівня команди

Роман Вантух гратиме в оренді за СК "Дніпро-1". Богдан Білошевський на аналогічних умовах перейшов в "Олександрію".

Ібрагім Каргбо та Іларіон Тугай виступатимуть в оренді у закордонних клубах. Перший відправився в словенську команду "Цельє", а другий - в іспанську "Кордобу Б".

Богдан Лєднєв от-от має перейти в угорський МОЛ "Фегервар". Мова також йде про оренду.

А головним трансфером, безумовно, залишається перехід Віталія Миколенка в англійський "Евертон" за €23 млн.

До переліку також можна додати Жерсона Родрігеса, Сідклея, Міккеля Дуелунда, Беніто і Франа Соля, які були орендовані іншими клубами до кінця нинішнього сезону і там продовжують свої виступи.

Малоймовірно, що в "Динамо" залишаться Володимир Костевич, Артур Ващишин і Алан Ауссі, котрі повернулися з оренд.

До того ж у підвішеному стані залишаються ще декілька гравців, які належать "Динамо". Наприклад, Євген Ісаєнко та Ярослав Надольський.

Натомість, свій шанс отримає Владислав Дубінчак, якого повернули з оренди після трансферу Миколенка. Також на перший збір поїхали молоді гравці Костянтин Вівчаренко, Антон Боль, Назар Волошин і Володимир Бражко. А от Самба Діалло до делегації в підсумку не потрапив, хоча саме його називають найбільшим талантом киян.

Як бачимо, "Динамо" збирається серйозно оновитися і позбувається футболістів, які не дотягують до рівня першої команди. Швидше за все, таким є бачення ситуації Мірчею Луческу. А з цього можна зробити висновок, що він ще не має наміру залишати київський клуб. І розмови про призначення Андрія Шевченка - не більше, ніж банальні чутки.

"Динамо" посідає друге місце в турнірній таблиці чемпіонату України після першої частини сезону, відстаючи від "Шахтаря" на два очки.

Також кияни продовжують боротьбу за Кубок України. З єврокубків "біло-сині" вже вилетіли, ставши останніми у своїй групі в Лізі чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Миколенко, Лєднєв та інші. "Динамо" організувало грандіозний зимовий розпродаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути