Ексклюзиви
понеділок, 09 лютого 2009 15:09

Михайличенко відмовився від послуг Шевченка, Богуша та Гусєва

Михайличенко відмовився від послуг Шевченка, Богуша та Гусєва
У товариському турнірі збірних, що стартує у вівторок, на Кіпрі команда України виступить без капітана команди Андрія Шевченка та ще кількох травмованих гравців.

У вівторок і середу в рамках традиційного лютневого турніру на Кіпрі підопічні Олексія Михайличенка проведуть два товариські матчі. У півфінальній грі вони зустрінуться із словаками, а наступного дня суперниками "синьо-жовтих" стануть або серби, або команда господарів.

"У майбутніх спарингах ми хотіли змоделювати якісь тактичні схеми напередодні відбіркового матчу ЧС-2010 із збірною Англії, - говорить в інтерв"ю наставник українців, якого вже 1 квітня чекає непростий іспит на "Уемблі". - Проте травми провідних гравців можуть внести певні корективи до наших планів".

Єдиним дебютантом став захисник "Дніпра" Павло Пашаєв.

На перший збір команди в 2009 році не зміг прибути її 32-річний капітан Андрій Шевченко, який отримав пошкодження напередодні від"їзду до Києва. В іграх на Кіпрі Михайличенко не зможе розраховувати і на голкіпера Станіслава Богуша, а також захисників Олександра Кучера та Григорія Ярмаша. "До того ж ми поки утрималися від виклику півзахисника київського "Динамо" Гусєва, - розповідає тренер українців. - Олег ще не набрав своїх минулих кондицій, але ми сподіваємося, що в березні він буде готовий на сто відсотків". До речі, визначаючи круг кандидатів, Михайличенко та його помічники побували на передсезонних зборах клубів прем"єр-ліги, переглянувши також багато підготовчих матчів.

Єдиним дебютантом національної збірної став захисник дніпропетровського "Дніпра" Павло Пашаєв.

"Виклик цього гравця - результат того, що ми побачили в його роботі як у рамках тренувального процесу, так і в ході контрольних ігор "Дніпра", - характеризує тренер 21-річного новачка. - Пашаєв залишив дуже хороше враження. При цьому я чудово пам"ятаю його по роботі в молодіжній збірній. Порадившись, ми з асистентами прийшли до висновку, що хлопець помітно прогресує і дуже непогано виглядає на позиції правого захисника. Тому ми й вирішили дати йому шанс".

Нагадаємо, що після трьох осінніх матчів кваліфікації ЧС-2010 збірна України займає із сімома очками третє місце в шостій групі, пропустивши вперед команди Англії та Хорватії.

euro-football.ru, champion.com.ua, football.ua

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко відмовився від послуг Шевченка, Богуша та Гусєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути