понеділок, 31 жовтня 2011 18:58

"Ми приїхали зберегти свої шанси" - Луческу

"Ми приїхали зберегти свої шанси" - Луческу

Головний тренер донецького Шахтаря Мірча Луческу перед матчем на Петровському зустрівся з журналістами, пояснивши, чому його команда так багато пропускає в останніх іграх, і пообіцяв, що завтра його команда буде грати тільки на перемогу.

- Всі уявляють, яке значення має завтрашня гра, і ми собі це теж уявляємо. В якійсь мірі це вирішальний матч у груповому турнірі. Ми спробуємо зробити все можливе для того, щоб надалі у нас залишалися шанси вийти з групи.

- У чотирьох останніх матчах Шахтар пропускав по два м'ячі. З чим можуть бути пов'язані такі проблеми в обороні?

- Усі наші біди почалися ще в Порту, коли у нас вилучили двох основних центральних захисників. Для нас це була дуже делікатна ситуація. З одного боку, в чемпіонаті ми не могли втрачати очки і повинні були грати з основною парою в обороні, але в той же час нам потрібно було заповнити їх втрату в Лізі Чемпіонів.

Звичайно, це сама ведуча лінія, найвідповідальніші позиції, а ми припускалися на них помилок. Невпевненість ж передавалася всій команді. Особливо це було помітно, коли Зеніт забив нам другий гол після помилки Чижова - ми тоді ледве дограли до кінця. Потрібен час, щоб відновити взаємодію гравців, адже від цього залежить вся команда. Сподіваюся, що завтра ми будемо саме тією командою, до воріт якої складно дійти. Останнім часом зробити це було трохи простіше, ніж зазвичай.

- Травмовані Жадсон, Фернандіньо, Чигринський. Як завтра зміниться тактика Шахтаря?

- Ми команда Шахтар, а не Жадсон, Чигринський і Фернандіньо. Усі, хто приїхав до Петербурга, готові вийти на поле і демонструвати свої кращі якості. Ця Ліга взагалі специфічна. У нас вийшла рівна група. В якійсь мірі в цьому розіграші від нас відвернулася удача.

Ми єдина команда у всій четвірці, на користь якої практично не трактувалися моменти. Так, в інших командах були вилучення, але ми тільки за три гри отримали три пенальті і дві червоні картки, так що ніякої переваги в цьому плані у нас не було. Це удача та інтерпретація. Може бути, везіння повернеться і в нашу сторону. У футболі це важливий момент.

- Ви вже визначилися зі складом на завтрашню гру? За яким сценарієм ви будете готові, якщо ваша команда пропустить першою?

- Ми будемо намагатися забити першими, а не пропустити. Ми приїхали сюди зберегти свої шанси вийти з групи. Тільки поле покаже. Дві команди приблизно однакові, гравці гарні, досвідчені. Ми вивчили Зеніт, Зеніт вивчив нас. Будемо будувати нашу гру на сильних якостях.

- Чи приняли Ви пораду Лучано Спаллетті, яку він дав вам в Донецьку - змінити спостерігача, який аналізував дії Зеніту? Матчі з Ростовом і Волгою показові для петербурзького клубу?

- Зеніт провів у Донецьку хорошу гру, але не будемо забувати, що ми самі надали їм всі моменти. За рахунку 2:1 у Жадсона було два ідеальних шанси забити. Невідомо, як все могло б закінчитися. На початку другого тайму, коли ми впевнено почали контролювати гру, не припустися помилки Чижов, не знаю, якою була б кінцівка першого тайму і всієї гри. Помилки, які ми зробили, звичайно поміняли і психологію гравців. Це футбол. Подивимося, що буде завтра.

- Аналізуючи свого суперника, Лучано Спаллеті сьогодні назвав вас запеклим вовком. З яким би хижаком ви порівняли його?

- Не хотілося б про це говорити. Лише поле визначить, хто сильніший з двох команд. Хотілося б тільки щоб моменти, які інтерпретувалися раніше проти нас, повернулися в наш бік. Якщо згадувати наші біди, які почалися раніше, то ми забили чистий гол за рахунку 1:0 в Порту, а його не зарахували, а там навіть близько не було поза грою. Був би рахунок 2:0, ми б ніяк не програли і діяли в подальшому зовсім інакше. Це вплинуло на наш виступ у Лізі Чемпіонів. У матчі з АПОЕЛ ми теж створили масу моментів і під впливом гарного результату могли перемагати і Зеніт. Зараз у нас немає вибору - ми повинні тільки вигравати. Команда спокійна, впевнена і повинна здобувати перемогу. Для цього у нас є всі якості.

Нагадаємо, в третьому турі Ліги Чемпіонів "Шахтар" на своєму полі зіграв внічию з "Зенітом" - 2:2. Матч четвертого туру між цими командами пройде у вівторок, 1 листопада. Початок о 19:00 за київським часом. Трансляція на каналі 1+1.

Зараз ви читаєте новину «"Ми приїхали зберегти свої шанси" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути