четвер, 22 листопада 2012 10:35

"Ми приберемо тих гравців, які нам заважають" - Суркіс

"Ми приберемо тих гравців, які нам заважають" - Суркіс
"Можу сказати, що зірок сьогодні в київському "Динамо" немає" - Суркіс ФОТО: sport-xl.net

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс пообіцяв, що взимку у команді відбудуться серйозні кадрові зміни і багато футболістів залишать клуб.

"Ми з нетерпінням чекаємо зимової паузи, ми приберемо тих гравців, які нам заважають, залишимо тих, які можуть цій команді принести користь. І будемо комплектуватися", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "2+2" після матчу 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти французького ПСЖ, програного з рахунком 0:2.

"Команду залишать, по-перше, ті футболісти, які взагалі не виходять на поле і не потрапляють в заявку на матчі. Це Каддурі, Юссуф, воротар Денис Богуш, у якого закінчується контракт, той же Нінкович, наприклад. Там набереться, 5 - 6 людей. І список Блохіна, який він надасть. Всіх, кого він назве, ми нікого тримати не будемо", - заявив Суркіс.

При цьому президент "Динамо" підкреслив, що інформація про бажання столичного клубу відмовитися від послуг куплених влітку Ніко Кранчара, Раффаеля і Марко Рубена не відповідає дійсності.

"У нас був важкий сезон. Колишній головний тренер (Юрій Сьомін) поставив на карту все, щоб потрапити в Лігу чемпіонів. Підготовка була провалена. Повернулося зі збірної дев'ять гравців після Євро-2012, були куплені футболісти, підвести команду до єдиного цілого не вдалося . Вони не зірки, і по ходу сезону цього зробити не вдалося. У нас буде перерва і я сподіваюся, що до весни новий тренерський штаб підготує команду таким чином, що нам не буде соромно, і я не буду стояти і кожен раз виправдовуватися. Мені б хотілося, щоб сьогодні виправдовувалися ті мільйонери, які сьогодні за відомістю зарплати отримують, причому дуже вчасно, якщо на один день пізніше - вже істерика", - пояснив він.

Суркіс відзначив, що у нього немає претензій по самовіддачі футболістів "Динамо" у матчі з ПСЖ.

"Ми програли, а нам необхідно було зіграти вдаліше. Залишалися шанси, зрозуміло, що вони були мінімальні. Але через помилки окремих футболістів ми не зуміли цього добитися. Претензій по самовіддачі у мене до хлопців немає, вони робили те, що вони могли на сьогоднішній день. Я бачив сьогодні величезне бажання, особливо у першому таймі, але якщо індивідуальні помилки призводять до забитих голів у твої ворота, то команда не виграє, а програє", - сказав він.

Керівник столичного клубу згоден з думкою головного тренера Олега Блохіна, що футболісти, які вийшли на заміну (Мілевський, Ярмоленко і Богданов) не підсилили гру команди.

"Хоча за іменами вони повинні були підсилити. Якщо вони продовжать так виходити на заміну або в стартовому складі, то вони можуть опинитися на лаві запасних у будь-яку хвилину і їм навіть не буде надано шансу. Я можу сказати, що зірок сьогодні в київському "Динамо" немає. Сьогодні можна створити команду, яка буде зіркою, а ці гравці повинні підігравати цій команді. Я думаю, що Блохін хоче цього. А зірок у команді немає. Мало того, говорять про нібито попит на окремих футболістів ... Жодної пропозиції ми не отримували на наших гравців", - вказав він.

Суркіс акцентував на тому, що не Блохін довів команду до нинішнього стану.

"Команда була доведена до такого стану колишнім тренером, все було поставлено на карту, щоб потрапити в Лігу чемпіонів. Колишній тренер (Юрій Сьомін) передбачав цей провал, він гучно говорив про це", - заявив він.

Президент київського "Динамо" усвідомлює, що вболівальники чітко відчувають, як грає команда.

"Якщо команда вийшла з донецьким "Металургом" (останній матч чемпіонату України, програний з рахунком 0:1) і грала так, як ніби робить комусь послугу, то, природно, пропадає віра в команду. Якщо вони зіграють так пару ігор, то взагалі ніхто не буде приходити на трибуни. Вони повинні грати з самовіддачею. Так, ми сьогодні не реалізували моменти, але це виконавська майстерність. Але не може бути так, що команда одну гру грає у півсили, а потім хоче продемонструвати свій клас. Немає сьогодні того класу, який би потішив уболівальників, на класі сьогодні ніхто не виграє", - сказав він.

Після п'яти турів Ліги чемпіонів "Динамо" припинило боротьбу у турнірі і продовжить навесні виступати у Лізі Європи. У чемпіонаті України після 16 турів "Динамо" займає третє місце, відстаючи на 14 очок від лідера "Шахтаря" і на три очки від "Дніпра", який іде другим. У спину киянам дихає "Металіст", який відстає від "Динамо" лише на одне очко.

Зараз ви читаєте новину «"Ми приберемо тих гравців, які нам заважають" - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути