Ексклюзиви
субота, 23 березня 2019 00:45

"Ми на 80% виконали план на гру" – Шевченко

"Ми на 80% виконали план на гру" – Шевченко
Шевченко задоволений грою

Після матчу Португалія – Україна головний тренер нашої команди Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

- Перш за все, хотів би подякувати стадіон, уболівальників за цю прекрасну атмосферу, яку вони сьогодні створили. Ці слова подяки стосуються як португальських уболівальників, так, звичайно, і українських, які приїхали підтримати нашу команду.

Мені дуже приємно, що люди пройшли такий довгий шлях, щоб бути тут. Для нас це було важливо, ми чули цю підтримку. Дякуємо!

- Чи виконала ваша команда план на гру?

Десь відсотків на 80. Головне завдання, яке стояло перед нашою командою, - це не дозволити чемпіонам Європи забити нам м'яч. І хлопці з цим завданням впоралися.

Ми очікували, що нам краще буде даватися вихід з оборони в атаку, але треба віддати належне португальцям, які грамотно пресингували, грамотно розташовувалися на поле, тому у нас далеко не завжди виходило виходити в атаки.

Було дуже важливо, щоб хлопці виконали установку на матч до кінця. Вони з цим впоралися. Шкода, що не дуже вийшли пара контратак і вихід з оборони в атаку. В цілому, я дуже задоволений результатом і грою.

- Оцініть гру Мораеса.

Він зіграв дуже добре. Як Коноплянка, так і Мораес мали сьогодні функції не атакуючих півзахисників, а її захисників півзахисників - в першу чергу їм потрібно було закривати великий простір поля, перекривати лінії передач. І хлопці впоралися з цим дуже добре.

Що стосується замін, то ми їх проводили, як тільки бачили, що хтось із хлопців втомився. Сьогодні все витратили стільки сил і енергії, і нам дуже потрібні були свіжі гравці. Так що тільки з цим і були пов'язані заміни.

- Сьогодні ви поставили Матвієнко в центр оборони. З чим це пов'язано? Адже він - лівий захисник, а у вашому розпорядженні є номінальні центральні захисники - Бурда, Шабанов ...

Якщо ви стежили за кар'єрою Матвієнко протягом останніх двох років, то могли зробити висновок, що цей хлопець - універсальний виконавець. Він може грати в обороні як зліва, так і в центрі. Іноді, коли це було потрібно, він грав навіть справа. І всякий раз добре справлявся з покладеними на нього функціями. Це здорово - мати в складі своєї команди таких різнобічних футболістів.

- Марлос сьогодні грав на позиції між форвардом і півзахисниками. І іноді не встигав. Якою була його роль?

Виходячи з того, як ви міркуєте, Марлос не виконав вашу установку на гру. (Сміється). Але мою установку він виконав на сто відсотків. З тією роллю, яка була йому відведена він впорався. Він повинен був перекривати зони передач. Ми дуже правильно підготувалися до гри. Повторюся, я командою повністю задоволений ..

- Попереду матч з Люксембургом. Як будете налаштовувати команду на цей поєдинок. Адже в європейському футболі "карликів" більше немає.

Хлопці, які сьогодні не грали, зараз залишилися на полі і тренуються. Завтра ми проведемо тут, в Лісабоні, ранкове тренування, відновлювальні заходи, а в другій половині дня відлітаємо в Люксембург. Звичайно, ми знаємо результат, з яким сьогодні зіграв наш суперник (Люксембург - Литва - 2: 1, - прим.ред.), Так що їдемо до лідера групи. Тому нас чекає важлива гра, і ми зобов'язані серйозно до неї готуватися. Тільки що в роздягальні я сказав хлопцям, що сьогоднішній матч треба скоріше забувати, швидше відновлювати сили і готуватися до найважливішого матчу з Люксембургом.

- Сьогодні ваші підопічні віддали на полі дуже багато сил. У зв'язку з цим, наскільки сильно зміниться склад збірної України в матчі з Люксембургом в порівнянні з сьогоднішнім поєдинком?

Однозначно будуть заміни. Будемо аналізувати, вивчати стан футболістів, але відразу говорю, що заміни будуть. Ротації не уникнути.

Зараз ви читаєте новину «"Ми на 80% виконали план на гру" – Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути