пʼятниця, 26 серпня 2011 09:32

Мессі визнали найкращим футболістом Європи

Мессі визнали найкращим футболістом Європи

Першим володарем нагороди найкращому футболісту Європи за версією УЄФА став Ліонель Мессі.

У голосуванні журналістів, які представляють всі національні асоціації УЄФА, форвард "Барселони" випередив Кріштіану Роналду з "Реала" і свого одноклубника по "Барсі" Хаві Ернандеса. Мессі отримав нагороду під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА в Монако.

У минулому сезоні нападаючий збірної Аргентини забив за свій клуб 53 м'ячі. Дванадцять раз Мессі відзначився в Лізі чемпіонів і у третє поспіль став її найкращим бомбардиром. Каталонці дійшли у цьому турнірі до фіналу, де з рахунком 3:1 обіграли "Манчестер Юнайтед". Другий м'яч в активі аргентинця. Крім того, він допоміг "Барселоні" третій рік поспіль виграти чемпіонат Іспанії.

"Я дякую всім, хто голосував за мене та всіх моїх одноклубників. - Я зберігаю всі мої нагороди вдома, і там ще залишається місце для наступних, - пожартував Мессі. - Я дуже пишаюся своїми успіхами і призами й щиро дякую своїм партнерам, котрі допомагають мені цього досягати. Мене дуже надихає те, що я граю за настільки успішний клуб, у якому створені всі умови, щоб кожен з нас був успішним".

Десятка найкращих гравців Європи виглядає так:

1 Ліонель Мессі (Аргентина) - "Барселона" (39 голосів)

2 Хаві Ернандес (Іспанія) - "Барселона" (11 голосів)

3 Кріштіану Роналду (Португалія) - "Реал" (3 голоси)

4 Андрес Інієста (Іспанія) - "Барселона"

5 Фалькао (Колумбія) - "Порту" *

6 Уейн Руні (Англія) - "Манчестер Юнайтед"

7 Неманья Відіч (Сербія) - "Манчестер Юнайтед"

8 Златан Ібрагимович (Швеція) - "Мілан"

Жерар Піке (Іспанія) - "Барселона"

10 Мануель Нойер (Німеччина) - "Шальке" **

* Перейшов у "Атлетико"

** Перейшов у "Баварію"

Нагорода найкращому футболістові року за версією УЄФА прийшла на зміну нагороди гравцеві року в клубному футболі за версією УЄФА. У 2010-му її завоював нападаючий "Інтернаціонале" Дієго Міліто, за рік до нього нагороди удостоївся Мессі, а ще раніше найсильнішим був визнаний Кріштіану Роналду.

У колишньому форматі УЄФА також називав найкращих воротаря, захисника, півзахисника і нападника. Вручення нагород проходило кожен серпень в Монако, починаючи з 1998 року.

Нагорода найкращому футболістові року в Європі за версією УЄФА була заснована за ініціативи президента УЄФА Мішеля Платіні. При голосуванні враховувалися виступи футболістів у сезоні-2010/11 у всіх турнірах, внутрішніх і міжнародних, на рівні клубів і збірних.

Зараз ви читаєте новину «Мессі визнали найкращим футболістом Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути