вівторок, 15 листопада 2011 17:59

"Мессі обов'язково поб'є мій рекорд" - Платіні

"Мессі обов'язково поб'є мій рекорд" - Платіні

Колишній футболіст збірної Франції Мішель Платіні заявив, що аргентинець Ліонель Мессі обов'язково поб'є його рекорд за кількістю виграних поспіль "Золотих м'ячів", пише італійське видання La Gazzetta dello Sport. Платіні є єдиним гравцем в історії футболу, якому вдалося завоювати "Золотий м'яч" три роки поспіль.

Платіні вигравав "Золотий м'яч" в 1983-1985 роках, коли виступав за "Ювентус". Мессі, який грає за "Барселону", отримав цей приз за підсумками 2009 і 2010 років. За словами Платіні, Мессі має перед ним перевагу, бо грає за "Барселону" з 13 років. Сам француз перейшов у "Ювентус" у 27 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять футболістів "Барселони" претендують на "Золотий м'яч"-2011

Крім Платіні, який в даний час займає пост президента УЄФА, триразовими володарями "Золотого м'яча" є голландці Йохан Кройфф і Марко ван Бастен. Проте їм не вдалося виграти цей приз три роки поспіль.

Що стосується Мессі, то він увійшов до списку 23 гравців, які претендують на "Золотий м'яч" 2011 року, і вважається фаворитом в боротьбі за цей приз. 5 грудня УЄФА назве трійку претендентів, а 9 січня назве володаря "Золотого м'яча".

Зараз ви читаєте новину «"Мессі обов'язково поб'є мій рекорд" - Платіні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути