середа, 27 травня 2009 16:52

Мер Одеси всіх собак повісив на Суркіса

Мер Одеси всіх собак повісив на Суркіса

Мер міста Одеса Едуард Гурвіц має намір заперечити бухарестське рішення виконкому УЄФА про виключення Одеси зі списку міст, що приймають Євро-2012. Він повідомив про це на зустрічі з журналістами 26 травня.

Гурвіц уточнив, що розглядає "можливість звернення до найвищого органу футбольного правосуддя – Спортивного арбітражного суду в Лозанні", хоча при цьому є "певні юридичні складнощі".

Головним винуватцем рішення УЄФА є Суркіс, і він про це знає

Одеський мер також додав, що "сьогодні ж має намір підписати лист до президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням особисто приїхати до міста і ознайомитися з ходом підготовки до Євро-2012".

Гурвіц пояснив, що "восени зустрічався з Платіні, який сказав, що міста, які приймають ігри чемпіонату, визначатимуться за висновками експертної комісії, а також на підставі його особистого враження. Він обіцяв об`їхати всі 12 міст Польщі і України, але цього не було зроблено".

Відоме рішення про виключення Одеси з числа міст, що приймають Євро-2012, "прийнято після консультацій європейських футбольних чиновників з президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом", - сказав мер.

І тепер, після отримання формальної відповіді з УЄФА, на його думку, "заяви президента Федерації футболу України Суркіса про те, що нібито Одеса і Дніпропетровськ "профукали" чемпіонат виглядають нелогічними".

"Я б особисто довіряв панові Платіні, а не Суркісу. Головним винуватцем цього рішення УЄФА є Суркіс, і він про це знає", - підсумував мер Одеси.

13 травня було оприлюднене рішення виконкому УЄФА про те, що ігри Чемпіонату Європи з футболу 2012 року пройдуть в Києві, Львові, Донецьку і Харкові, а також у польських містах - Варшаві, Вроцлаві, Гданську і Познані. Українські міста Дніпропетровськ і Одеса, як і польські Хожув і Краків, за рішенням УЄФА, не розглядаються як основні або резервні.

Цей вердикт в Одесі сприйняли як "несподіваний, несправедливий, непрозорий, оскільки "за два дні до ухвалення рішення УЄФА органи влади Одеси отримали документ з експертними оцінками, згідно з якими Одеса поступалася тільки Києву за потенційними можливостями прийняти учасників і гостей Євро-2012".

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси всіх собак повісив на Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути