середа, 17 серпня 2016 22:48

"Матч з "Янг Бойз" - дуже хороший урок і показник, як не потрібно робити" - Фонсека

Наставник донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека перед матчем Ліги Європи проти "Істанбул Башакшехир" розповів про урок від "Янг Бойз" і прогрес нападника Факундо Феррейри.

 

Які висновки ви зробили після матчу з "Янг Бойз"?

"Зрозуміло, що ми аналізували цей поєдинок. Для нас зараз дуже важливо пробитися у груповий етап Ліги Європи, оскільки ми не потрапили у Лігу чемпіонів. Ми чудово розуміємо, що завтра зустрінемося з дуже важким суперником. "Істанбул" гратиме на домашньому стадіоні. Ми повинні показати футбол високого рівня, щоб повернутися додому з перемогою. Нам потрібно залишатися самими собою, бути амбіційними і хотіти виграти".

Ваш суперник ще не стартував у чемпіонаті Туреччини і зіграв тільки два матчі у Лізі Європи. Чи достатньо інформації вдалося зібрати про команду. Можливо, ви спілкувалися зі своїм земляком Вітором Перейрою, який працював у "Фенербахче"?

"Ні, я не говорив з Вітором" (сміється). У нас була можливість побачити деякі товариські матчі команди. "Істанбул" не сильно змінився у порівнянні з минулим сезоном. Клуб чудово себе проявив у дуже сильному чемпіонаті Туреччини. Ми добре розуміємо, що нас чекає складний суперник і нелегка гра".

Даріо Срна говорив, що перші тайми у "Шахтаря" не виходять. А другі складаються краще. Як це можна пояснити?

"У нас були хороші перші тайми. Якщо говорити про наш останній матч з "Карпатами", то це правда. Другий тайм "Шахтар" провів набагато сильніше і був більш зібраним. Все залежить від матчу, суперника і гри".

 

Яка кадрова ситуація у команді? У Стамбул прилетів Факундо Феррейра. Це означає, що він готовий грати?

"Він багато працює і я задоволений його роботою. У будь-який час може прийти його черга грати. Загалом, така можливість є у кожного гравця. Що стосується кадрових втрат, то невеликі проблеми є у Шевчука. Бернард також відновлюється від травми. Решту гравців готові до гри".

Завтра зустрінуться маленька і велика команди. Від фаворита чекають перемоги. Але інколи трапляється так, що саме андердог може стати героєм.

"У нас уже був такий приклад і дуже хороший урок. Можливо, ми вважали, що є кращими. Щоб досягти успіху не потрібно так думати. Щоб отримати хороші результати потрібно працювати більше, ніж інші. Матч з "Янг Бойз" - дуже хороший урок і показник, як не потрібно робити.

Ми завжди повинні поважати суперника, не залежно від назви команди чи місця проведення чемпіонату. Ми хочемо домінувати у кожному матчі і грати в атакувальний футбол, більшу частину часу контролювати м'яч і створювати багато моментів. У принципі, ми так і робимо. Але також потрібно завершувати ці моменти і забивати. Таку поведінку ми постараємось показати завтра хоча нам протистоятиме сильний суперник".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна зіграє 500-й матч за "Шахтар": як "гірники" тренувалися на стадіоні "Істанбула"

Додамо, що матч "Істанбул Башакшехир" - "Шахтар" пройде у четвер, 18 серпня. Початок зустрічі о 20:30 за київським часом. Канал "Україна" покаже поєдинок у прямому ефірі. Наш сайт проведе текстову он-лайн трансляцію.

Матч-відповідь відбудеться 25 серпня у Львові.

Зараз ви читаєте новину «"Матч з "Янг Бойз" - дуже хороший урок і показник, як не потрібно робити" - Фонсека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути