субота, 06 червня 2020 19:26

Марлос феєерить. "Шахтар" легко розбив "Десну" в центральному матчі туру

Марлос феєерить. "Шахтар" легко розбив "Десну" в центральному матчі туру
Патрік нічим не вирізнявся в грі. Фото ФК "Десна"

Донецький "Шахтар" обіграв чернігівську "Десну" в матчі 25 туру чемпіонату України – 3:2. У чернігівців відзначилися Фаворов із пенальті та Будківський, а в гірників – Марлос (двічі) й Фернандо.

Попри рахунок матчу ніякої інтриги в ньому не було. "Шахтар" легко забив два м'ячі в першому таймі, не реалізував пенальті й дозволив "Десні" відродити інтригу теж з 11-метрової позначки. У другій половині гри гірники відновили статус-кво, і якби не результативна помилка Піхальонка так би й виграли з різницею в два м'ячі. "Динамо" в попередньому матчі виглядало значно серйознішим суперником донеччан.

Фантастичну форму набрав Марлос. Гравець збірної України довів усім скептикам, що списувати його рано. Дубль у другому матчі підряд плюс дубль із двох нереалізованих нагод (одна з яких із пенальті) наводить на думку, що спинити екс-бразильця зараз просто нереально.Доводиться шкодувати, що Євро перенесли, інакше би Марлос точно на ньому не загубився би.

Доводиться шкодувати, що Євро перенесли, інакше би Марлос точно на ньому не загубився би

"Десна" зіграла в свою силу. Хіба що естонський захисник Тамм напомилявся на пару матчів уперед. Якщо додати результативну помилку Домбровського, якого обікрав Фернандо, то ліміт помилок у матчі з "Шахтарем" "Десна" перевищила ще в першому таймі. Жодна заміна Рябоконя не спрацювала. Лише Гітченку буде що згадати, коли він ударив головою в поперечку.

Каштру шукає варіанти в атаці, зважаючи на вік Мораєса. Фернандо показав себе непоганим, але скупим форвардом. Утім цей варіант все ж виглядає краще аніж з українцями Мудриком чи чемпіоном світу Сіканом, про якого всі потихеньку почали забувати.

Євген Коноплянка хоч і отримує шанс на полі, але згадати себе приводів не дає. І вже зовсім не нагадує про себе самого зіркових часів "Дніпра" чи "Севільї". Якщо так справи підуть і надалі, то на Євро-2021 Євген може залишитися глядачем.

Голи:
1:0 - 4 Фернандо Педро, 2:0 - 25 Марлос, 2:1 - 32, пенальті Фаворов, 3:1 - 51 Марлос, 3:2 - 88 Будківський.

Шахтар - Трубін, Ісмаїлі, Кривцов, Додо, Матвієнко, Фернандо Педро (Мораес, 79), Марлос (Соломон, 74), Тайсон (Тете, 74), Степаненко (Пихальонок, 74), Маркос Антоніо, Алан Патрік (Коноплянка, 59 ).

Десна - Паст, Тамм (Картушов, 66), Фаворов, Імереков, Домбровський (Єрмаков, 74), Калитвинцев, Мостовий, Кузик (Будківський, 74), Огиря, Тотовицький (Гітченко, 46), Філіппов (Хльобас, 86).

попередження:
Домбровський (28), Матвієнко (31), Калитвинцев (82), Будковський (84), Маркос Антоніо (87).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це найбільш впевнена перемога "Шахтаря" над "Динамо" за останні роки" - Франков

У паралельному матчі "Зоря" обіграла "Колос" – 1:0 і вийшла на чисте друге місце.

Зараз ви читаєте новину «Марлос феєерить. "Шахтар" легко розбив "Десну" в центральному матчі туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути