понеділок, 08 листопада 2021 13:59

Маркевич прокоментував призначення Шевченка тренером "Дженоа"

Маркевич прокоментував призначення Шевченка тренером "Дженоа"
Андрій Шевченко вивів збірну України на Євро-2020. Фото: УАФ

Колишній тренер збірної України, "Дніпра" й "Металіста" Мирон Маркевич вважає, що Андрій Шевченко не матиме багато часу в "Дженоа".

За словами Маркевича, від Шевченка вимагатимуть одразу результату.

"Це вибір Шевченка, який пропрацював тривалий час із національною збірною України, виявив бажання спробувати себе й на клубному рівні. Оскільки на відміну від Шевченка я маю досвід роботи як із клубами, так і зі збірною, то маю право стверджувати, що це дві великі різниці. Шевченко має бути готовим до того, що доведеться тренувати в цейтноті й давати результат щотижня. До того ж він прийняв команду, яка перебуває в нижній частині турнірної таблиці. І від його оперативної щоденної реакції на те, що відбувається в "Дженоа", багато залежатиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишився без головного помічника. Стало відомо, хто допомагатиме Шевченку в "Дженоа"

Шевченко має певні переваги як для іноземця: знає менталітет італійців, не має мовних проблем, він голосно заявив про себе в "Мілані" як футболіст. Але в "Дженоа" в нього не буде часу на розгойдування, одразу вимагатимуть результат.

Дізнався зі СМІ, що Шевченко нібито має домовленість із керівництвом "Дженоа", що навіть у разі вильоту із Серії А він залишиться на посаді. У таке повірити важко. Коли я очолював "Металіст", то нам доводилося грати в Генуї лише з іншою командою - "Сампдорією", і я знаю, які там вимогливі вболівальники. Для них головне результат. А якщо перемог не буде, то обструкції тренеру не уникнути. І немає значення, ти Шевченко або Жозе Моурінью. Утім, Шевченка для того й запрошували до "Дженоа", щоб він урятував її від неприємностей.

Я бажаю йому успіхів. Свого часу він завоював визнання в Італії як футболіст. А тепер з'явився шанс заявити про себе й на тренерській ниві", - сказав Маркевич у коментарі Meta-ratings.com.ua.

Андрій Шевченко розпочав кар'єру тренера 2016 року. Спочатку був асистентом головного тренера збірної України, потім п'ять років очолював національну команду. За цей час вивів збірну на Євро-2020/21, де національна команда дійшла до чвертьфіналу.

У наступному матчі Серії А "Дженоа" в гостях зіграє проти "Роми".

Зараз ви читаєте новину «Маркевич прокоментував призначення Шевченка тренером "Дженоа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути