четвер, 30 квітня 2020 21:00

Маркевич не матиме проблем з працевлаштуванням

Маркевич не матиме проблем з працевлаштуванням
Зірковий Неймар виграв вже третій титул чемпіона у Франції. Фото: Reuters

Остап Маркевич залишив одеський "Чорноморець". Тренер не пропрацював із командою навіть пів року.

Одеський клуб зараз переживає непрості часи. Футболісти не отримували зарплати з лютого. Подальші перспективи команди виглядають туманними. "Чорноморець" взагалі може знятися з турніру першої ліги. Тож Маркевичу працювати в Одесі просто не було сенсу.

Остап Маркевич починав самостійну тренерську роботу з "Агробізнесом". Минулого сезону команда з Волочиська, що на Хмельниччині, була аутсайдером першої ліги та ледве не вилетіла до другої. Фахівець перетворив команду на одного із лідерів турніру та претендента на вихід до прем'єр-ліги. Хоча склад залишався доволі скромним.

Маркевич залишив "Агробізнес" доволі несподівано. Після домашньої поразки від "Прикарпаття" президент клубу Олег Собуцький дозволив собі втрутитися у справи команди. Тренер цього не прийняв.

Остап Маркевич - старший син Мирона Маркевича. Спочатку працював на львівський митниці. Намагався стати футболістом. Провів один матч за "Карпати-2" у другій лізі. Був дитячим тренером у Винниках. Переїхав до Іспанії, де п'ять років працював в академії "Вільярреала". Водночас отримував тренерську ліцензію на роботу з дорослими командами. В Іспанії тренерська конкуренція вкрай висока навіть на рівні команд сегунди та сегунди Б. Тому потрібно було повертатися в Україну та тут починати самостійну кар'єру.

Працював дитячим тренером у Винниках. Переїхав до Іспанії, де п'ять років працював в академії "Вільярреала". Водночас отримував тренерську ліцензію на роботу із дорослими командами

У команд Маркевича читався іспанський стиль. "Агробізнес" та "Чорноморець" намагалися грати швидко, через короткий пас, першим номером. Це не тільки має подобатися вболівальникам, але і сприяти розвитку гравців. Такий футбол – вкрай важкий та потребує хорошої взаємодії між виконавцями.

Звичайно, без допомоги батька не обійшлося. Мирон Маркевич відправив допомагати сину до Волочиська Сергія Іванова - свого колишнього помічника у "Металісті" та "Дніпрі".

Остап Маркевич показав, що не боїться перебудовувати команди та грати в атакувальний футбол. Проблема в тому, що клуби не були готові до роботи амбітного, молодого та незалежного тренера.

Проблем із подальшим працевлаштуванням для Маркевича-молодшого не буде жодних. Остап Миронович показав, що він вже сформований тренер, який має власне бачення футболу, свою тренерську команду та розуміння, як досягти результату. Варто очікувати, що Остап Маркевич найближчим часом отримає новий виклик у серйознішому клубі.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркевич переоцінює своє значення для українського футболу

Остапу Маркевичу 41 рік.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич не матиме проблем з працевлаштуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути