вівторок, 25 липня 2017 16:50

"Маріуполь" звинуватив Суркіса у підміні понять і запросив протестувати безпеку

"Маріуполь" звинуватив Суркіса у підміні понять і запросив протестувати безпеку
Ігор Суркіс просить перенести виїзний матч проти "Маріуполя" в інше місто. Фото: dynamomania.com

Керівництво "Маріуполя" відреагувало на прохання "Динамо" перенести матч 7-го туру між командами в інше місто.

Там не бачать для цього підстав, йдеться у зверненні на офіційному сайті клубу з Донбасу.

"Наш клуб представляє місто Маріуполь і відповідно до регламенту УПЛ проводить всі свої домашні матчі в рідному місті. На стадіоні, який атестований ФФУ як домашня арена клубу на сезон 2017-2018. Уявіть, що буде якщо клуби УПЛ почнуть з надуманих і не дуже приводів вимагати заміни місця проведення виїзного матчу? Мотиви такої поведінки цілком раціональні - позбав клуб-суперник підтримки домашніх трибун, і тобі стане трішки легше на футбольному газоні. І якщо "Динамо" спробує створити такий прецедент, то не варто дивуватися, що їм відразу почнуть користуватися й інші клуби. А знайти привід звинуватити будь-яке українське місто в проблемах з безпекою дуже легко, досить підняти статистику МВС, пов'язану з інцидентами з вогнепальною зброєю або вибуховими пристроями", - йдеться в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає гарантії, що комусь не захочеться бахнути півпакета по укропах"- ветеран АТО про матчі в Маріуполі

При цьому в "Маріуполі" вважають, що керівництво "Динамо" маніпулює темою безпеки під час матчу.

"Звертаємо увагу футбольної громадськості України на підміну понять. У наш суворий час ніхто з тих, хто живе в Україні не може дати гарантій безпеки, оскільки країна фактично перебуває в стані війни. "Маріуполь", спільно з керівництвом СБУ, МВС, міста, докладе всіх зусиль для того, щоб перебування гостей з Києва в нашому чудовому українському місті було безпечним і комфортним. Згідно зі статистичними даними МВС України, Маріуполь входить до п'ятірки українських міст з найменш криміногенною обстановкою. Наше місто неодноразово з офіційними візитами відвідували президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, депутати Європарламенту, чиновники європейських державних інститутів. Концерт найпопулярнішої української групи "Океан Ельзи" на чолі зі Святославом Вакарчуком в СК "Іллічівець" відвідали понад 10 тисяч жителів нашого міста. Ось уже два роки наша команда проводить свої домашні матчі в Маріуполі на стадіоні "Іллічівець". Стартовий матч прем'єр-ліги "Маріуполь" - "Верес" відвідали 8,5 тисяч уболівальників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Особисто поїду на матчі до Маріуполя в автобусах "Динамо" і "Карпат" - Павелко

У клубі відзначають, що взаємодія клубу з правоохоронними органами та іншими службами безпеки знаходиться на високому рівні.

"Інтелектуальні камери CCTV, якими оснащений стадіон "Іллічівець", підключені до глобальної системи безпеки - Єдиного аналітичного сервісного центру (UASC). Унікальна "розумна" система регіональної безпеки UASC побудована на технологіях "смарт-сіті" і допомагає контролювати оперативний стан в місті, і синхронізувати дії різних служб - поліції, рятувальників, медиків, комунальних служб. На всіх вхідних групах стадіону у нас працюють стюарди, оснащені персональними металодетекторами, для запобігання можливості пронесення на стадіон зброї - і це теж наша унікальна відмінність. Тому в нас є вагомі обставини заявляти, що стадіон "Іллічівець" - один з найбільш безпечних стадіонів в Україні.

Ми запрошуємо президента "Динамо" Ігоря Суркіса особисто проінспектувати вищесказане і сформувати свою власну думку про рівень організації процесів безпеки в Маріуполі. Впевнені, що після цього візиту всі можливі побоювання (які ми щиро розуміємо) будуть зняті", - йдеться в повідомленні.

Базовим днем матчу "Маріуполь" - "Динамо" призначено суботу, 26 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Маріуполь" звинуватив Суркіса у підміні понять і запросив протестувати безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути