пʼятниця, 30 жовтня 2020 21:00

Марадоні виповнилося 60 років

Марадоні виповнилося 60 років
Дієго Марадона двічі грав у фіналах Кубка світу. Фото AFP

Сьогодні 60 років виповнилося Дієго Армандо Марадоні - видатному аргентинському футболістові, якого багато хто вважає найкращим в світі.

Вся кар'єра аргентинця складалася з яскравих подій, суперечливих історій і неповторних його дій. Форвард засвітився ще на батьківщині, зробивши собі ім'я в "Аргентинос Хуніорс" і "Бока Хуніорс". До Європи Дієго перевезла "Барселона", проте в каталонській команді Марадона відіграв лише два сезони, перейшовши в "Наполі".

Там Марадона став справжнім Богом, адже саме в його присутності неаполітанці виграли обидва своїх Скудетто і взяли єдиний в історії єврокубок - Кубок УЄФА 1988/1989. Втім, у 1991 році гравець змушений був покинути Італію через скандал. Марадона провалив один з допінг-тестів, а пізніше був заарештований за зберігання кокаїну.

ФІФА виписала гравцеві 15-місячний бан і лише після нього Дієго повернувся у футбол, підписавши контракт з "Севільєю". Втім, Дієго був уже "не той", тому через рік повернувся в Аргентину, де і завершував кар'єру в "Ньюеллз Олд Бойз"" і "Бока Хуніорс".

У чвертьфіналі ЧС -1986 Марадона зустрівся з Англією і назавжди увійшов в історію як найбыльш суперечливий гравець. На 51 хвилині футболіст відкрив рахунок в матчі, вразивши ворота Шилтона рукою, яку він пізніше назвав "рукою Бога". А вже через три хвилини Дієго забив "гол сторіччя". Саме так назвали його взяття воріт після сольного проходу зі своєї половини поля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олег Протасов знищив команду Марадони

Найяскравіше вболівальники запам'ятали Марадону на Мундіалях за збірну. Дієго відіграв за "срібних" 115 матчів, відзначившись 47 голами. Форвард брав участь на чотирьох Кубках світу, ставши чемпіоном у 1986 році і віце-чемпіоном через чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Марадоні виповнилося 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути