четвер, 26 березня 2009 20:30

Марадона з"явиться на аргентинських грошах

Марадона з"явиться на аргентинських грошах

Аргентинський центрбанк презентував проект нових купюр національної валюти (песо). На одному з номіналів розмістять зображення Дієго Марадони, легендарного гравця, а нині головного тренера збірної Аргентини.

Інші знаменитості, зображення яких з"являться на нових аргентинських грошах, це письменники Хорхе Луіс Боргес і Адольфо Біой Касарес і лауреати Нобелівської премії Луіс Федеріко Лелуа і Бернардо Хуссей, а також національний герой генерал Хосе де Сан Мартін.

На одному з номіналів розмістять зображення Дієго Марадони

"Для нас, аргентинців, Сан Мартін це видатна постать, але для канадійця чи китайця він невідомий. Всі, натомість, знають, хто такий Марадона. Це всесвітній ідол. Він має фанів і в Індії, і в Китаї", — пояснив засновник аргентинської нумізматичної організації "Numismatico de Santiago del Estero" Карлос Баррон.

Баррон додав, що Аргентина не перша у світі держава, де на банкнотах розмістили зображення зірок поп-культури. "Так вже було у Франції, коли на банкноті помістили портрет Бріджит Бордо",— пояснює аргентинський нумізмат.

За матеріалом turnir.com.ua, gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Марадона з"явиться на аргентинських грошах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути