Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 13:19

Марадона заблокував доступ до інформації про себе в інтернеті

Головний тренер збірної Аргентини з футболу Дієго Марадона добився виключення відомостей про себе з результатів інтернет-пошуку в аргентинській версії пошукача Yahoo!, пише lenta.ru з посиланням на англійське видання TheDailyTelegraph. У направленій до суду заяві Марадони також міститься аналогічна вимога відносно пошукача Google. Окрім Марадони, подібні позови подали близько 70 аргентинських знаменитостей.

Отримавши підтримку від судді Марії Сервіні де Кубріа, Марадона вже добився виключення даних про себе з пошукової видачі аргентинській версії Yahoo!. Користувач, що вводить в пошукову машину Yahoo! запит "Maradona", замість результатів пошуку отримує повідомлення: "По розпорядженню суду [...] ми вимушені тимчасово припинити публікацію всіх або деяких даних, пов"язаних з цим запитом".

Втім, можливість знайти в аргентинській версії Yahoo! інформацію про Марадону збереглася - для цього досить ввести запит "Maradon". Його пошукова машина "забороненою" не вважає, а в пошукову видачу автоматично включає результати пошуку по слову "Maradona".

Представник аргентинського Google заявив, що судовий процес, ініційований Марадоною, є "повністю нелогічним" і "абсурдним". На відміну від Yahoo!, Google не став припиняти видачу даних про Марадону, вирішивши дочекатися остаточного рішення суду.

Марадона та інші знаменитості, які звернулися до суду, мотивували свої вимоги тим, що в пошуковій системі їхні імена і зображення виявляються поряд з посиланнями на порнографічні сайти. За даними видання, ряд спостерігачів відзначає, що, можливо, дійсною причиною незадоволеності знаменитостей результатами пошукової видачі є бажання приховати інформацію про своє минуле.

Зараз ви читаєте новину «Марадона заблокував доступ до інформації про себе в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути