понеділок, 01 грудня 2008 12:20

Льюіс розповів про вірогідність повернення і про братів Кличків

Колишній абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі британець Леннокс Льюіс, що завершив в 2004 році професійну кар"єру, розповів оглядачеві сайту ESPN.com Дену Рафаелю про вірогідність свого повернення на ринг, нинішньому стані справ у суперважкому дивізіоні, перспективах Девіда Хея і поєдинку між братами Кличками.

Про повернення на ринг: "Я досяг всього в боксі, того, що ставив перед собою на початку кар"єри. Моя місія полягала в тому, щоб стати спочатку чемпіоном світу, потім абсолютним чемпіоном, перемігши всіх головних конкурентів, і потім піти переможцем. Я багато і важко працював для цього. І зараз, коли всі цілі досягнуті, у мене немає більше мотивацій на рингу. Мої сьогоднішні цілі ніяк не пов"язані із спортом. Вони пов"язані насамперед з сім"єю. Мої близькі не хочуть, щоб я знову бився, а їх думка для мене дуже важлива.

Гроші? Так, я багато раз чув про астрономічні суми, які, нібито, люди готові викласти за моє повернення, але жодного разу мені не було зроблено конкретну пропозицію, над якою можна було б подумати. Гроші ніколи не були для мене культом, я бився заради слави, а не грошей. До того ж свого часу зумів правильно інвестувати запрацьоване і зараз не маю фінансових складнощів, які б змусили мене надіти боксерські рукавички.

Якщо звернутися до історії, то ми побачимо, що повернення на ринг боксерів в похилому віці ніколи не приносили їм нічого хорошого. Одним з таких прикладів став для мене Мохаммед Алі. Він затримався на рингу, і я не хочу повторювати чужих помилок. Я не в захваті від того, що Евандер Холіфілд в своїх 46 років продовжує змагатися з молодими боксерами. Якщо з ним трапиться якась неприємність під час бою - це сильно ударить по іміджу боксу.

Про братів Кличків: "Не знаю, навіщо Віталій весь час викликає мене на матч-реванш. Я досяг в боксі всього і залишив про себе яскраві спогади. Люди часто підходять і зізнаються, що я був останнім великим суперважкоатлетом. Я не маю нікому нічого доводити. Якщо Кличко серйозно вважає по-інакшому, мені просто шкода його. Не винен, що, повернувшись на ринг після чотирирічної перерви, Віталій не може знайти собі гідного суперника. Створюється відчуття, що Кличко-старший просто намагається звеличити себе на тлі моїх минулих заслуг. Хай краще викличе на бій свого молодшого брата, якого вважаю кращим суперважкоатлетом на сьогоднішній день. Володимиру, звичайно, слід провести ще більшу роботу, адже він поки не зміг стати в очах більшості вболівальників великим боксером. Але конкурентів у українця сьогодні дійсно немає. Він прибрав всіх з шляху. Можливо, гідним супротивником для нього стане Девід Хей, але це поки лише припущення. Не думаю, що Хей матиме проблеми з вагою в суперважкому дивізіоні, але наскільки успішно він зможе використовувати в новому статусі свою швидкість - велике питання".

Спорт Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Льюіс розповів про вірогідність повернення і про братів Кличків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути