субота, 07 серпня 2021 11:35

Людмила Лузан перемагає за рахунок незвичної гнучкості

Людмила Лузан перемагає за рахунок незвичної гнучкості
Людмила Лузан мріє про золото. Фото: Reuters

Каноїстка Людмила Лузан у парі з Анастасією Четвериковою вибороли для України четверту срібну медаль. Для Людмили це друга олімпійська нагорода. Раніше вона мала бронзу в каное-одиночці на дистанції 200 метрів.

Розповідаємо про спортсменку.

Батьки Людмили не мали жодного відношення до спорту, але вже з самого малку привчили дівчинку до нього. Вже в 4-річному віці вона почала займатися спортивною гімнастикою, якій віддала 10 років свого життя. Через високий зріст та вагу Людмилі було важко боротися за найвищі місця у гімнастиці, але переступивши через "не можу", Лузан таки виборола звання майстра спорту. Повідомляє depo.ua

Після чергової травми Людмила вирішила остаточно зав'язати з гімнастикою і після розмови з братом спробувала себе у веслуванні. Згодом спортсменка таки визнала, що домогтися успіху у веслуванні їй дуже допомогла гімнастика:

"Так, мені було набагато легше, ніж іншим новачкам, адже була вже фізично підготовлена – у мене була сила і гнучкість. Взагалі, вважаю, що те, що я займалася спортом до веслування, стало моїм козирем. Гнучкість – одна з найважливіших складових каноїста. Краще розтягнутися – далі воду захопити. Хоча, чесно кажучи, за критеріями гімнастики, гнучкою я не вважалася".

Через високий зріст та вагу Людмилі було важко боротися у гімнастиці

Дебютним поштовхом у кар'єрі Лузан стала перемога на юніорському чемпіонаті Європи. Вже у 2014-му році, коли Людмила завоювала медаль ІІ юнацьких Олімпійських ігор, вона дала всім зрозуміти, що ця нагорода лише крок до головної олімпійської вершини. Про це свідчить підпис під ії фото в інстаграмі: "Моє перше олімпійське срібло".

У 2019 році брала участь у Європейських іграх, у парі з Анастасією Четвериковою здобула 5-те місце на дистанції 500 метрів. На чемпіонаті Європи 2021 року показала свій найкращий результат у кар'єрі, завоювавши чотири медалі. В одиночних змаганнях вона перемогла на не олімпійській дистанції 500 метрів, а також стала другою на олімпійській дистанції 200 метрів.

Веслувальниця любить активний відпочинок, на перших місцях стоять подорожі:

"Я сама, як ви знаєте, із Івано-Франківська, і у нас тут просто чудові місця. Я кайфую від гір, від природи, від свіжого повітря. Як тільки видається вільна хвилинка, я на природу – тут моя душа на місці. Обожнюю такий відпочинок".

Ще у 2020 році Людмила була серйозно налаштована на успішний виступ в Токіо:

"На олімпійський сезон у мене бойовий настрій. Налаштована я дуже рішуче. Як говорять: "Бачу ціль – не бачу перешкод!". Рухатимуся до цілі, як той танк. Зроблю свій максимум і доведу всім, що я можу піднятися на олімпійський п'єдестал. Працюватиму не покладаючи рук, щоб досягнути своєї мрії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боксера Хижняка нокаутували у фіналі. У нас п'яте "срібло"

Людмила Лузан повторила на Олімпіаді досягнення плавця Михайла Романчука. Він також виборов дві медалі – срібну й бронзову.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Лузан перемагає за рахунок незвичної гнучкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути