Ексклюзиви
субота, 12 грудня 2020 20:20

Луческу розлютувався – тренер "Динамо" розкритикував VAR

Луческу розлютувався – тренер "Динамо" розкритикував VAR
Луческу вибігав до ценру поля. Фото Рейтер

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу розкритикував роботу бригади арбітрів на чолі з Ігорем Пасхалом після матчу 13-го туру чемпіонату України 2020/21 з "Колосом". На думку Луческу, VAR просто уповільнює гру і судді можуть інтерпретувати будь-який епізод на свій розсуд.

"Я не розумію навіщо цей VAR? Ним не користувалися в першому таймі, коли фолили на Шапаренку (момент, коли Селезньов врізався в хавбека.). Чому там не дивилися? В VARі, який розглядає останній кадр, здається, що Шепелєв (отримав пряму червону картку, - прим. ред.) б'є суперника, проте потрібно дивитися епізод в динаміці. Це неможливо стільки червоних карток отримувати після VAR. Коли ковзає опорна нога (Луческу згадав видалення Мораеса) епізод треба трактувати по-іншому, VAR вносить незрозумілості. Рефері дивляться на кадри контакту футболістів і бачать удар, а якщо подивитися епізод в динаміці, то там зовсім по-іншому.

Атмосфера футболу пропала

У моменті з фолом Миколенка Селезньов показав свої акторські здібності. Євген зловив молодого, недосвідченого Миколенка, який просто розвертався і зачепив форварда гостей. Це не футбол. Такі великі паузи для того, щоби розглядати ці записи, постійні зупинки, постійно збивають темп. Стоїмо 3-5 хвилин для того, щоби вони відмотали цю плівку для того, щоби щось змінити. "Колос" відмінно зіграв, але атмосфера футболу пропала.

"У грі з Ювентусом арбітри не дивилися VAR. Вони дивляться його, коли хочуть. Судді можуть трактувати будь-які моменти, як хочуть. Футбол більш динамічний без VAR", - розповів Луческу на післяматчевій прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" у скандальному матчі втратило очки з "Колосом"

Після цієї нічиєї "Динамо" набрало 30 очок і виграло перше коло чемпіонату України.

Зараз ви читаєте новину «Луческу розлютувався – тренер "Динамо" розкритикував VAR». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути