четвер, 10 червня 2021 14:40

Луческу не боїться Де Дзербі - Суркіс

Луческу не боїться Де Дзербі - Суркіс
Ігор Суркіс та Мірча Луческу. Фото: ФК "Динамо" Київ

Президент "Динамо" Ігор Суркіс спокійно ставиться до призначення Роберто Де Дзербі наставником "Шахтаря".

Бос "Динамо" вважає, що призначення італійця ніяк не вплине на гру його команди.

"Вибір Де Дзербі - це прерогатива "Шахтаря", президента клубу Ріната Ахметова. Він ухвалив таке рішення, із цим тренером сподівається на успіх. Так само як ми з нашим.

Не маю якихось особливих відчуттів. Я не вивчав Де Дзербі. Він показував хороші результати в чемпіонаті Італії й показує хороший футбол, який прищеплюється донецькому "Шахтарю" багато років. "Шахтар" буде сильнішим. Це природно. І якщо інші команди стануть сильнішими, то наш чемпіонат, дасть бог, поступово повернеться до такого рівня, коли ми захоплювалися нашими успіхами в єврокубках. "Динамо" грало в півфіналі Кубка УЄФА, "Шахтар" виграв цей трофей, наші команди виходили в плейоф Ліги чемпіонів. Хочеться не локальних успіхів, а глобальних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про другого в історії найдорожчого новачка "Шахтаря"

Вийти з групи Ліги чемпіонів - це успіх, а пройти якомога далі - успіх із плюсом. Усі хочуть тримати кубок над головою, але ми маємо оцінювати реалії, рівень нашого чемпіонату, рівень суперників у єврокубках. Мріяти можна й потрібно, але це важкий шлях.

Чого очікую від "Шахтаря" з новим тренером? Нічого. Мене не цікавить, кого "Шахтар" узяв тренером. Мене цікавить - як прогресує моя команда. Цього року ми виграли все, що можна було виграти, потрапили безпосередньо в Лігу чемпіонів. Хотілося б, щоб у новому сезоні "Динамо" виступило в Лізі чемпіонів краще, ніж торік. Час покаже.

Мірча Луческу спокійно ставиться до призначення Де Дзербі. Він професійний тренер, йому доводилося грати проти великих тренерів - Жозе Моуріньйо, Марчело Ліппі. У нього велика кар'єра й немає паніки. Характеристику Де Дзербі можна буде дати після закінчення сезону", - сказав Суркіс в інтерв'ю передачі "BurBuzz".

Минулого сезону "Шахтар" не виграв жодного трофею. У єврокубках команда змогла дійти до 1/8 Ліги Європи.

Контракт із наставником команди Луїшем Каштру не продовжили. Новим тренером команди став Роберто Де Дзербі. Італієць підписав контракт із "гірниками" на два роки.

Зараз ви читаєте новину «Луческу не боїться Де Дзербі - Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути