неділя, 30 жовтня 2022 06:29

Ломаченко за очками переміг американця Ортіса

Ломаченко за очками переміг американця Ортіса
Василь Ломаченко за очками переміг Джемейна Ортіса. Фото: facebook.com/trboxing

Рано-вранці в неділю, 30 жовтня, Василь Ломаченко повернувся на ринг після майже річної перерви. У рамках легкої ваги український боксер зустрівся з Джемейном Ортісом, який ще не програвав у професійній кар'єрі.

Востаннє представник України боксував торік 11 грудня, коли за очками здолав Річарда Коммі з Гани. Для суперника "Ломи" цей бій став третім поточного року. Попередні два він вигравав рішенням суддів.

На бій у Нью-Йорку завітав чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO в суперважкій вазі Олександр Усик. Він супроводжував і підтримував Ломаченка впродовж усього вікенду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко переважив Ортіса

З перших секунд стало зрозуміло, що Ортіс – непростий суперник. Василь довго придивлявся до нього. Уже в другому раунді українець відчув на собі удари візаві – під оком з'явився синець.

Надалі Ломаченко зайняв центр рингу, швидкими атаками намагався поцілити в американця. Той також активно відповідав, проте не вкладався в удари. Можливо, розумів, що не варто витрачати сили в перших раундах.

У п'ятій трихвилинці Василь запрацював ще різкіше в атаці. Мав перевагу у швидкості ніг. Пресингував конкурента, однак Ортіс мав гідний вигляд й огризався. Якщо перші раунди судді могли віддати американцю, то в середині поєдинку вже Ломаченко повністю контролював ситуацію на рингу.

У восьмому раунді побільшало клінчів. Українець також втомився. До того ж Джемейн успішно проводив останні секунди перед гонгами, на що обов'язково звертають увагу судді. Загалом був конкурентний і рівний бій, тому все мало вирішитися в чемпіонських трихвилинках.

Ломаченку вдалося струсонути стійкість Ортіса кількома точними влучаннями, проте той вистояв. Американець не зосереджувався на захисті, а також атакував. Однак у 10-му раунді притиснувся до канатів під натиском Василя.

Втома давалася взнаки, та все ж Ломаченко краще провів вирішальні трихвилинки. Джемейн пропускав удари. На його обличчі навіть з'явилася кров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бог йому суддя" – Ломаченко висловився про Путіна

Судді одноголосним рішенням віддали перемогу українцю: 115–113, 116–112, 117–111.

Василь Ломаченко здобув 17 перемогу в професійній кар'єрі.

Тепер він претендуватиме на бій за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко за очками переміг американця Ортіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути