Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 11:09

Ломаченко пообіцяв встановити світовий рекорд

 

9 травня 2018-го Василь Ломаченко, дворазовий олімпійський чемпіон і на той час чемпіон світу серед боксерів-професіоналів у двох вагових категоріях, в своєму пості у соцмережі пообіцяв найшвидше в історії стати чемпіоном світу в трьох вагових категоріях. Йшлося про бій з венесуельцем Хорхе Лінаресом за титул WBA у легкій вазі. Він був запланований на 12 травня 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко здобув найшвидшу перемогу в професійній кар'єрі

- В суботу я стану найшвидше в історії чемпіоном світу в трьох вагових категоріях. Я готовий, - написав український боксер під своїм фото.

Японець Казуто Іока у квітні 2015 року виграв титул в третій категорії у 18-му поєдинку. Для Ломаченка бій з Лінаресом був 12-м у кар'єрі.

В шостому раунді Ломаченко вперше на профі-ринзі побував у нокдауні

Поєдинок пройшов на арені Madison Square Garden у Нью-Йорку, США, і склався дуже важко для Ломаченка. Вже в другому раунді він зазнав травми - пошкодив праве плече. А в шостому раунді вперше на профі-ринзі побував у нокдауні - після короткого прямого назустріч у голову. Після цього Ломаченко почав діяти більш обережно. В дев'ятому раунді Лінарес провів потужну акцентовану атаку у голову – українець витримав. А в десятому раунді Василь поставив крапку в поєдинку чітким ударом по печінці – технічний нокаут!

Протягом бою Ломаченко мав очевидну перевагу, але судді були прихильними до венесуельця. На момент зупинки бою на їхніх картках була рівновага - 86:84, 84:86, 85:85.

Ломаченко був значно легшим за суперника. На неофіційному зважуванні перед виходом у ринг різниця у вазі між боксерами складала солідні 6,35 кг: 68,95 кг у Лінареса і 62,6 кг у Ломаченка. Ліміт легкої ваги, в який вклалися боксери напередодні бою на офіційному зважування, - 61,2 кг.

Окрім того, що Ломаченко рекордно швидко підкорив третю вагову категорію, він також став першим і досі єдиним в історії українським боксером – чемпіоном світу у трьох вагових категоріях. Після перемоги над венесуельцем уродженець Білгород-Дністровського піднявся з третього на друге місце в рейтингу американського журналу The Ring. На вершині тоді перебував казахстанець Геннадій Головкін. У вересні 2018 року Ломаченко першим серед українців очолив цей престижний рейтинг. У листопаді 2019-го з вершини його змістив мексиканець Сауль "Канело" Альварес.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко пообіцяв встановити світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути