вівторок, 20 січня 2009 18:42

Ломаченко нарешті отримає кубок Баркера

28 січня в Києві, на церемонії нагородження кращих спортсменів року, українському боксеру Василю Ломаченко, золотому призеру Олімпіади-2008, нарешті буде вручений довгожданий трофей Вела Баркера, яким нагороджується найтехнічний боксер олімпійського турніру. Нагадаємо, що в кінці 2008 року Ломаченка викликали до Москви, де йому повинні були вручити трофей, проте замість цього чиновники АІБА включили його в участь у Кубок світу. Василь і не думав брати участь у турнірі, оскільки був травмований, тому не з"явився навіть на процедуру зважування. Після цього інциденту його позбавили титулу кращого боксера олімпійського турніру, привласнивши це звання монгольському боксеру Бадар-Уугану Енкбату. Проте команда Ломаченка подала протест, обґрунтовувавши свою позицію тим, що кубок Баркера вручається лише за підсумками олімпійського турніру.

"Трофей минулого тижня прибув на Україну, але нам досі його не вручали. 28 січня в Києві відбудеться нагородження кращих спортсменів року, там і повинні вручити Кубок Баркера. Він насилу міг стискувати кулак, і якби не зробили операцію, через пару років можна було б вішати рукавички на цвях. Зате зараз він вже приступив до тренувань, щоправда, однією рукою", — цитує Анатолія Ломаченко, батька Василя, "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко нарешті отримає кубок Баркера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути