четвер, 26 жовтня 2017 21:00

"Ломаченко гарантовано буде суперзіркою в США"
3

Андрій Собко разом з Егісом Клімасом (ліворуч) та Бобом Арумом
Андрій Собко з Василем Ломаченком

В ніч проти суботи, 28 жовтня, на професійному ринзі дебютує український топ-аматор, бронзовий призер чемпіонату Європи 2011 року, один з лідерів команди "Українські отамани" Дмитро Митрофанов. В Чикаго, США, наш середньоваговик зустрінеться з досі непереможним американцем Брендоном Маддоксом – у нього 7 перемог, 5 нокаутів.

- Це другий вечір боксу, до організації якого я причетний, і перший, який повністю під моїм контролем, - каже засновник промоутерської компанії "Natex Boxing Promotions" Андрій Собко. – Планувалося, що головний бій проведе Роман Головащенко - як професійний дебют в США. Але йому через деякі причини не вдається приїхати у США. Відтак бій проти американця Браяна Говарда за титул інтерконтинентального чемпіона IBO у першій важкій вазі буде перенесений.

В рамках вечора пройде п'ять поєдинків. У одному з них Дмитро Митрофанов зустрінеться з американцем Брендоном Маддоксом. Також свій дебютний бій на профі-ринзі проведе Рустам Тулаганов - боксер з Узбекистану, бронзовий призер Олімпійських ігор 2016 року. Усі названі боксери входять до складу компанії "Natex Boxing Promotions".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ходячі мерці" - непереможний чемпіон різко висловився про суперників Ломаченка

Розкажіть про неї детальніше.

- Промоутерську компанію я створив у жовтні 2016 року за підтримки відомого менеджера Егіса Клімаса, а також Сергія Літоша і тренера жіночої збірної України з боксу Володимира Довгуня. Згодом отримав дозвіл на промоутерську роботу в США. В нас є тренувальний табір в Окснарді, штат Каліфорнія, де тренуються Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик, Сергій Ковальов. Раніше це була академія-зал відомого тренера Роберта Гарсії. Рік тому ми з Егісом Клімасом викупили в нього цей зал і зараз є його співвласниками.

У вас є партнерський контракт з промоутерською компанією "Top Rank Promotions". Що він передбачає?

- Так, справді, ми домовились про співпрацю з керівником компанії Бобом Арумом. У мене є досить велика транспортна компанія, а також рекламна, яка пропонує продукцію на великих фурах в США. Ми будемо рекламувати "Top Rank Promotions" та їхніх бійців. Зараз в мене завданнят- зібрати команду сильних бійців. Перші боксерські шоу я сам влаштовуватиму, набиратимусь досвіду. А згодом зможу боксерів моєї промоутерської компанії пропонувати в шоу "Top Rank Promotions". А вони своїх боксерів будуть ставити в наші шоу.

Чи маєте план просування кар'єр Головащенка і Митрофанова?

- Так. В мене була попередня домовленість з керівництвом IBO про те, що наступний бій після захисту інтерконтинентального титулу IBO, в Романа Головащенка буде відбірковим на титул IBO. Ним володіє боксер з Південно-Африканської Республіки Кевін Лерена.

Щодо Дмитра Митрофанова, то ставлю перед собою завдання організувати йому перші вісім поєдинків у США. Після цього будемо виводити його на чемпіонські бої.

Чи плануєте підписувати ще когось з українців?

- Обов'язково. Ми спостерігаємо за сильними хлопцями з України. Зокрема, ведемо переговори із призером молодіжного чемпіонату Європи 2017 року Степаном Грекулом, який тренується під керівництвом мого батька, Заслуженого тренера України, Івана Собка. У нього є велике бажання потрапити на Олімпійські ігри 2020 року, але ми пробуємо переконати його перейти у профі-бокс.

Я знаю, що Ломаченко згоден боксувати з будь-ким

Яка популярність зараз Василя Ломаченка в США і чи здатен він стати там суперзіркою?

- На жаль, він ще не є відомим всім любителям боксу, але його популярність дуже стрімко зростає. Працює велика команда над його популяризацією в соціальних мережах. Я думаю, він гарантовано буде суперзіркою. І дуже швидко. Бій з кубинцем Гільєрмо Рігондо 9 грудня покаже – особливо скептикам - ким насправді є Ломаченко. На мою думку, він вже є лідером рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Бій Ломаченка з Рігондо відбудеться в театрі "Madison Square Garden" (Нью-Йорк, США), який вміщує 5,5 тисяч місць, а не на центральній арені. Чи здатен Василь збирати більші зали?

- Я впевнений, що після цього бою він буде здатен збирати зали на 10 тисяч і більше глядачів.

В Україні обговорюється також його бій проти американця Майкі Гарсії. В Штатах теж?

- Звичайно. Я знаю, що Ломаченко згоден боксувати з будь-ким. Але чи має сенс цей бій з промоутерської сторони, я точно сказати не можу. Це вже буде вирішувати компанія "Top Rank Promotions", яка його веде. Але я думаю, що цей бій один із можливих в майбутньому.

Дмитро Митрофанов народився 8 листопада 1989 року в Чернігові. Майстер спорту міжнародного класу. Бронзовий призер чемпіонату Європи 2011 року, переможець XXVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року, неодноразовий чемпіон України, один з лідерів команди "Українські отамани", яка виступала у Всесвітній серії боксу.

Зараз ви читаєте новину «"Ломаченко гарантовано буде суперзіркою в США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути